SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Alemanya descarta ara que els cogombres espanyols siguin l'origen del brot

"La font no ha sigut identificada", ha dit la senadora d'Hamburg que va apuntar Espanya. La UE rebaixa a tres el nombre de morts confirmats pel brot

Efe
1 min

Brussel·lesAlemanya rectifica. La senadora de Sanitat d'Hamburg descarta ara que els cogombres espanyols siguin la causa del brot de la variant nociva del bacteri E. coli.

E. coli hemorràgic

Només tres casos confirmats

Amb tot, les xifres d'infectats encara no estan confirmades. La Comissió Europea ha afirmat aquest matí que segons les seves dades oficials els morts com a conseqüència del bacteri intestinal E.Coli a Alemanya són 3 i no 15.

La portaveu de la Comissió, Pia Ahrenkilde, ha assegurat que "les dades confirmades que tenim de morts a Alemanya que s'hagin pogut vincular sense cap dubte amb el bacteri E. Coli són tres". A més, ha explicat, que pel que fa als casos detectats, "n'hem comptat 347 a Alemanya, 30 a Suència, 13 a Dinamarca, 6 a França, 7 a Holanda, 1 a Suïssa i 6 als Estats Units", ha dit la portaveu.

Les autoritats sueques han confirmat aquest matí el primer cas de mort per contagi d'una variant del bacteri intestinal.

El comitè d'experts de salut alimentària es troba reunit d'urgència a Brussel·les per estudiar si el bloqueig a les hortalisses de l'Estat per part d'alguns països centreeuropeus està justificat.

stats