Societat 01/05/2014

La comunitat dominicana de Sant Adrià, de dol per la mort a punyalades del raper Monkey Black

L'apunyalament crea certa tensió amb el col·lectiu gitano, acusat pels coneguts de la víctima de l'agressió originada per motius encara no aclarits

Acn
3 min

Sant Adrià de BesòsLa mort a punyalades del reconegut raper dominicà Monkey Black aquest dimecres a la nit al centre de Sant Adrià de Besòs ha causat una gran commoció al seu país d'origen, però també entre els seus compatriotes que viuen al barri i el coneixien. Leonardo Michael Flores Ozuna, conegut com a Monkey Black, va morir apunyalat després d'una breu discussió amb dos homes, que van fugir i encara no han estat detinguts. Els dominicans, entre tristos i indignats, acusen la comunitat gitana, que no vol parlar del tema. Aquest dijous a la tarda diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra han tornat al bar on es van originar els fets per calmar un client gitano embriagat que no volia marxar del local.

Segons han explicat a l'ACN diversos veïns i persones que coneixien el raper, que no han volgut que es reveli la seva identitat, el cantant va passar la tarda en un bar dominicà del carrer Onze de Setembre, cantonada amb el carrer Simancas. Fora del local hauria discutit inicialment amb dos gitanos, però la cambrera del bar va dir al noi que entrés. Encara no està aclarit del tot el motiu de la discussió, però algunes fonts apunten que va ser per una qüestió de drogues –món en el qual el cantant havia caigut feia un temps però del qual estava sortint– o per haver flirtejat amb una noia.

Més tard va marxar a casa i cap a les nou del vespre va voler tornar al local, però allà l'esperaven els dos homes amb qui havia discutit, que no el van deixar entrar i se'l van endur uns metres més enllà. Aleshores l'haurien apunyalat fins a set vegades. La víctima va seguir caminant uns metres però va caure desplomada i sagnant al mateix carrer Onze de Setembre cantonada amb el carrer Sant Jordi. Tot i la intervenció dels serveis mèdics, no van poder salvar-li la vida. Aquest dijous coneguts i amics s'han acostat al lloc per posar-hi espelmes i un recordatori de la víctima.

Al bar on es van originar els fets, els responsables estaven de "dol", com ells mateixos explicaven, i posaven les seves cançons i videoclips al televisor del local. Un client gitano embriagat s'ha molestat quan no li han volgut servir més cervesa i volien tancar el local. Els crits i algun intent d'agressió han alertat els Mossos, que s'han traslladat amb diverses patrulles uniformades, agents de paisà i una furgoneta d'agents d'ordre públic.

Els dominicans del barri diuen que els agressors van ser gitanos del barri de Sant Roc, just al costat, i que la mort no té cap mena de sentit, ja que Monkey Black no es creava problemes amb ningú. Els seus amics i coneguts encara no han assumit la pèrdua, que ha estat molt comentada en mitjans de comunicació de la República Dominicana. El col·lectiu dominicà vol que es faci justícia, i asseguren que arribaran fins on faci falta, i que recorreran si cal al cònsol dominicà a Barcelona. De moment aquest dijous i els propers dies faran oracions en record de la víctima al lloc on va morir.

L'Oscar era amic i company del cantant, amb el qual havia col·laborat. En declaracions a l'ACN, s'ha mostrat abatut i incrèdul pel que va passar aquest dimecres a la nit. "No tinc paraules", ha admès.

Nascut el 26 de juliol del 1986 a Santo Domingo, va iniciar la seva carrera professional el 2006 i vivia a Catalunya des de feia quatre anys, on es va casar.

stats