Societat 26/08/2011

L'oposició denuncia la manca d'autocrítica dels consellers pel "desgavell" viscut a l'agost

Turull acusa al tripartit d'haver provocat aquesta situació amb la seva política de "tothom hi cap"

S. Sánchez / L. Espín
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assenyalat amb el dit els grups del tripartit com a responsables de la situació actual amb “la seva deixadesa política i el seu tothom hi cap” . Turull ha assegurat que aquesta és l'herència que els hi ha deixat l'anterior govern i que ara han de reconduir el rumb. El portaveu convergent ha insistit que l'anterior executiu va apostar per “la cultura de parar la mà” i això ha comportat que entre els usuaris del PIRMI hi hagi perfils que no s'ajusten a l'objectiu de l'ajuda.

D'altra banda, els grups de l'oposició han criticat els problemes que ha generat durant el mes d'agost el sistema de pagament de l'ajuda.

La representant del grup parlamentari socialista Eva Granados ha acusat els consellers Cleries i Mena d'haver trencat un consens històric sobre l'ajuda per la inserció sociolaboral i d'haver sotmès Catalunya a un caos arran de la reforma de l'ajuda. Granados ha manifestat que el càlcul del seu grup és que el frau en el PIRMI només es produeix en un 0,001% dels expedients.

La diputada socialista ha esgrimit la memòria econòmica que acompanya el decret de reforma que prepara el Govern i que estima que es podran estalviar 50 milions d'euros amb els canvis dels criteris per a l'ajuda. Segons Granados, 28 d'aquests 50 milions es reduiran pels aturats que quedaran fora del PIRMI "i només 1,5 milions tenen relació amb l'origen de les persones i el seu domicili".

El diputat d'ERC, Pere Bosch, també ha lamentat la situació generada per la decisió de Mena i Cleries i “la manca de reconeixement de l'error i de disculpa”

Tanmateix, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha acusat als consellers d'haver provocat amb el canvi de sistema de pagament del PIRMI una crisi social i d'haver actuat amb manca de transparència. A més, Herrera ha titllat l'actitud del govern com un maltractament a les persones que treballen als serveis socials i als ajuntaments. Herrera també ha retret als consellers d'haver perjudicats a una ajuda que pels seus usuaris representa “ el darrer esglaó, la darrera xarxa de seguretat”.

Finalment, Enric Millo, diputat del PP, també ha estat crític amb la gestió de la revisió i ha acusat al govern d'incapacitat, ineficàcia i descoordinació.

stats