Societat 23/09/2013

Concentració de velers al Port Vell de Barcelona

Més d'una quarantena d'embarcacions de la Mediterranean Tall Ship Regatta restaran exposades fins el 24 de setembre

Ara
1 min
Un dels velers de la regata en la seva arribada a Barcelona

BarcelonaDes del dissabte 21 de setembre i fins el dimarts 24 de setembre, més d'una quarantena de velers de la Mediterranean Tall Ship Regatta estaran exposats i oberts al públic al Port Vell de Barcelona. Aprofitant les festes de La Mercè, tothom qui ho vulgui podrà visitar les embarcacions i descobrir-ne alguns secrets de la navegació. A més, es donaran a conèixer les experiències dels joves tripulants -nois i noies de 15 a 25 anys- que participaran en aquesta regata.

La Mediterranean Tall Ship Regatta està organitzada per la Sail Training International, una fundació que promou l'educació i el desenvolupament de la gent jove, de diverses nacionalitats i procedència social, mitjançant la formació al voltant de l'art de la vela, una potent eina educativa oberta també a persones amb discapacitat. El Consorci El Far, que també forma part de l'organització de la regata, també disposa del vaixell escola El Far Barcelona, que segueix la mateixa filosofia formativa.

La primera de les etapes que celebraran aquests velers acabarà a la ciutat francesa de Toulon, on del 27 al 30 de setembre restaran exposats per la seva visita. La segona etapa portarà aquests vaixells a La Spezia, Itàlia. És ja la tercera vegada que la regata escull la capital catalana com a primera ciutat de concentració, després de fer-ho el 2004 i el 2007.

stats