Societat 13/09/2013

Els conductors de TMB comencen quatre hores diàries de vaga de forma indefinida

Se'n faran dues de 9 a 11 del matí i dues de 7.30 a 9.30 del vespre

Acn
1 min
CIRCULACIÓ LIMITADA
 Els busos viuen convocatòries de vaga diàries entre les nou i les onze del matí i entre les quatre i les sis de la tarda.

BarcelonaEls conductors de TMB fan des d'aquest divendres quatre hores diàries de vaga de forma indefinida fins que la direcció de la companyia decideixi readmetre el conductor acomiadat per una presumpta agressió a un passatger. El comitè de vaga de TMB ha pres aquesta decisió per majoria. Hi haurà dues hores d'aturada al matí, de 9 a 11, i dues a la tarda-vespre, de 7.30 a 9.30 h.

La decisió de començar aquestes aturades de forma indefinida es va prendre en una reunió del comitè de vaga que va començar a les set de la tarda i es va allargar diverses hores.

La vaga es va convocar com a mesura de protesta per l'acomiadament d'un conductor de bus de la companyia que presumptament havia agredit un usuari. El treballador va ser acomiadat i l'empresa va deixar clar que no tenia intenció de readmetre'l.

Els fets es van produir el 22 d'abril a l'interior d'un bus de la línia 14. La víctima va ser traslladada a l'hospital i el conductor va quedar detingut fins l'endemà, quan el jutge en va ordenar la llibertat amb càrrecs. Ara, el cas es troba pendent de judici després que les dues parts no assolissin un acord a la Magistratura de Treball.

stats