TRÀNSIT
Societat 29/07/2013

Els conductors catalans que circulin amb excés de velocitat a França podran ser sancionats

Trànsit també podrà multar els ciutadans francesos que circulin per sobre del límit establert a Catalunya

Acn
1 min
Radar situat a un pòrtic de l'A-2 Sud en direcció Barcelona./ ACN

BarcelonaEls conductors catalans que, a partir de l'1 d'agost, circulin amb excés de velocitat a les carreteres de França podran ser sancionats. Els radars ubicats a França podran captar els vehicles amb matrícules d'altres països. Després de l'estiu, les autoritats franceses remetran les denúncies corresponents als infractors residents en altres territoris de la UE. De la mateixa manera, el Servei Català de Trànsit (SCT) denunciarà, també des de dijous, els conductors de vehicles amb matrícula francesa que circulin amb velocitat excessiva per la xarxa viària catalana.

Aquestes mesures s'adopten amb la finalitat de reduir l'actual impunitat dels conductors que circulen per un país amb vehicles amb matrícules estrangeres i cometen infraccions. Per aquest motiu, la Directiva 2011/82/UE permet que els estats membres de la Unió Europa tinguin accés als registres de vehicles dels altres estats i d'aquesta manera puguin adreçar als infractors el corresponent procediment sancionador.

Aquesta normativa entrarà en vigor el novembre d'aquest any però França i l'estat espanyol han signat un conveni per tal d'avançar-ne l'aplicació.

stats