L'Estat suma 164 nous contagis i una mort per covid-19 en les últimes 24 hores

Torna a baixar el nombre d'infectats diaris i és el segon dia consecutiu amb una sola defunció

Nou descens en el nombre de contagis registrats per covid-19. El ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dissabte 332 casos nous, dels quals 164 han tingut lloc en les últimes 24 hores. El nombre total d'infectats arriba així fins a les 241.310 p ersones. En l'última setmana s'hi han sumat 1.966 casos detectats amb proves PCR. Per segon dia consecutiu, només s'ha notificat una defunció per coronavirus a l'Estat, però en l'última setmana n'hi ha hagut 67. Des de l'inici de la crisi sanitària han mort 27.135 persones per la malaltia a Espanya, tenint en compte que només es compten els difunts als quals es va confirmar la malaltia per prova PCR.

Dels nous casos diagnosticats, 86 s'han produït a Madrid i 12 a l'Aragó, la tercera comunitat en repunt d'infectats després de Catalunya on, segons les dades del ministeri, s'han detectat 24 contagis més en l'últim dia i quatre defuncions en l'última setmana. De nou les dades no coincideixen amb les que recopila la Generalitat a través de les funeràries: Salut ha reportat 17 morts en les últimes 24 hores.

Salut comptabilitza 17 morts i 302 contagiats més per covid-19

D'altra banda, s'han afegit als registre 162 casos que han requerit ingressar a l'UCI, dels quals 15 s'han notificat durant l'última setmana. En canvi, els hospitalitzats més lleus s'han incrementat en 58 nous ingressos.

Cal tenir en compte que el ministeri està revisant el balanç de morts i contagiats i que aquestes dades podrien actualitzar-se més endavant. El mateix director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va avisar dimarts que aquesta setmana podrien aflorar desenes de morts, perquè algunes comunitats encara no havien aportat la informació diària.