Societat 19/04/2016

Alguns mossos es contradiuen sobre la posició de les seves furgonetes quan Quintana va perdre l'ull

Els agents apartats per Interior per desobeir ordres neguen haver avançat la primera furgoneta policial, com diuen els informes

Europa Press
1 min
El caporal de la unitat DRAGÓ 414 dels Mossos d'Esquadra declarant al judici del cas Quintana

BarcelonaEls diferents agents que aquest matí han declarat com a testimonis en la cinquena jornada del judici sobre la vaga general del 14 de novembre de 2012, en què Ester Quintana va perdre un ull, s'han contradit a l'hora d'explicar la posició que ocupaven les seves furgonetes en el moment i el punt on la dona va patir la ferida.

El caporal de la furgoneta DRAGÓ 414, que hauria d'haver anat en última posició, ha negat haver "sobrepassat" la unitat que tenia al davant i ha assegurat que "no van disparar" en aquesta zona.

Altres agents de la unitat han definit la seva intervenció de "fugaç". Han explicat que van baixar i pujar del cotxe, que l'agent encarregat de llançar projectils de 'foam' no va disparar i que l'escopeter no va baixar la llançadora per a pilotes de goma en aquest punt.

Quan la investigació ja estava avançada, el departament d'Interior va obrir un expedient als agents d'aquesta unitat, basant-se en un informe de la unitat d'assumptes interns que assegurava que havien desobeït les ordres avançant les furgonetes quan havien de tancar el dispositiu, i disparant projectils de 'foam' en altres punts, sense seguir els protocols pertinents. Però el jutge va decidir no incloure'l a la investigació.

Els dos agents acusats, un escopeter i el subinspector que dirigia la unitat, s'enfronten a entre 2 i 9 anys de presó i entre 4 i 9 d'inhabilitació.

stats