El coronavirus MERS provoca un mort a Alemanya

Corea del Sud confirma tres nous decessos, els contagis s'eleven a 154 i ja són 5.600 les persones en quarantena

Un home de 65 anys ha mort en un hospital d'Osnabruck (Alemanya) a causa d'una insuficiència orgànica, després d'haver estat ingressat i tractat pel nou coronavirus batejat com a síndrome respiratòria del Pròxim Orient (MERS), segons han informat aquest dimarts les autoritats sanitàries. L'home s'havia contagiat del coronavirus el febrer passat durant un viatge de vacances als Emirats Àrabs, probablement durant la visita a un mercat d'animals. De fet, els dromedaris i els camells es consideren portadors del coronavirus.

De moment no hi ha indicis que el pacient mort hagi contagiat altres persones, i més de 200 persones que van tenir contacte amb ell han estat sotmeses a exàmens que han donat un resultat negatiu. La mort de l'home ha sorprès els metges, que veien el pacient en procés de millora. Al maig va abandonar la unitat especial aïllada i va ser traslladat a un altre hospital. "Lamentem molt la mort d'aquest pacient, el nostre condol per als familiars, que tenien l'esperança d'una millora i ara han de suportar una gran pèrdua", ha dit la ministra de Sanitat de l'estat federat de Baixa Saxònia, Cornelia Rundt.

El pacient d'Osnabruck és la tercera persona que és tractada pel coronavirus MERS a Alemanya. El març del 2013 un pacient saudita va morir a Munic a conseqüència de la malaltia i un altre pacient tractat a Essen va sobreviure al virus.

L'Aràbia Saudita és el país més afectat pel coronavirus, que ha estat transportat per viatgers fins als EUA i alguns països europeus com el Regne Unit, França, Itàlia, Holanda, Àustria i Turquia. Actualment, el virus afecta sobretot Corea del Sud, on es registra el brot més gran fora del món àrab, que ja ha provocat la mort de 19 persones. El virus, que pot provocar una greu infecció de les vies respiratòries, pulmonia i insuficiència renal, va ser descrit per primera vegada el 2012.

Tres morts més a Corea del Sud

Per altra banda, també aquest dimarts Corea del Sud ha informat de tres noves morts a causa de la MERS, la qual cosa eleva a 19 la xifra de decessos des que va sorgir el primer cas, fa prop d'un mes. També s'han notificat quatre nous casos, una xifra que eleva a 154 el total de contagis.

Segons ha informat el ministeri de Salut i Benestar sud-coreà, tres dels quatre morts van contraure la MERS en visitar el Centre Mèdic Samsung de Seül, l'hospital on s'han produït la gran majoria de contagis. El centre sanitari, propietat del Grup Samsung, ha decidit suspendre la pràctica totalitat de les seves operacions almenys fins al pròxim 24 de juny.

El govern sud-coreà, per la seva banda, considera que el virus no s'ha propagat entre el públic en general, ja que el contagi s'ha limitat gairebé exclusivament als hospitals (hi ha 55 afectats a tot el país), i per això estima que el brot podria estar controlat per a finals d'aquest mes de juny.

Fins al moment, 17 persones s'han recuperat de la malaltia. Actualment hi ha unes 5.580 persones a tot el país aïllades en quarantena davant la possibilitat que hagin contret el virus, que té un període d'incubació de 14 dies. La MERS, que de moment no té cap tractament o vacuna per fer-li front, ha generat una gran alarma social a Corea del Sud, segon país on s'han registrat més contagis després de l'Aràbia Saudita.

Més continguts de