Societat 14/07/2020

El bitllet senzill es podrà pagar amb targeta als busos de TMB el 2021

L'operador licita els contractes per dissenyar el sistema i instal·lar els lectors de targetes

Ara
1 min
L'interior d'un autobús de la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona

BarcelonaNou avenç en la manera d'adquirir el bitllet als autobusos de Barcelona: Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que permetrà pagar el bitllet senzill amb targeta. Serà, això sí, a partir de l'any que ve. L'operador ha licitat dos contractes per al disseny del sistema, la instal·lació dels lectors de targetes, la integració amb els equips existents i el suport tècnic durant quatre anys. La previsió és que a la primavera de l'any vinent es facin les primeres proves pilot i que al setembre el sistema ja estigui implantat a tota la flota d'autobusos.

Aquesta mesura reforça l'objectiu d'eliminar el pagament en efectiu als autobusos i complementa l'opció de pagar amb el mòbil a través d'una aplicació, que està disponible des del 17 de juny. La regidora de Mobilitat de la ciutat, Rosa Alarcón, ja va deixar clar que no preveien fer marxa enrere en l'eliminació del diner en metàl·lic als autobusos un cop superada la pandèmia del coronavirus, quan s'han aplicat mesures per protegir els conductors, que queden separats dels usuaris.

TMB remarca que el pagament amb targeta dona més facilitats per accedir al bus a les persones que no en són usuàries habituals i solien fer ús del bitllet senzill (un 2% de les validacions). Quan el sistema s’implementi, qualsevol persona de qualsevol país podrà accedir als autobusos amb les seves pròpies targetes sense haver de fer gestions prèvies.

stats