Societat 16/07/2020

Trilla liderarà el comitè d'experts que han de transformar la sanitat pública catalana

L'òrgan, adscrit al departament de la Presidència, està format per 28 professionals principalment de l'àmbit sanitari

Ara
2 min
Antoni Trilla, en una imatge d'arxiu

GironaReforçar el sistema nacional de salut i garantir-ne el caràcter universal i equitatiu, la sostenibilitat i la capacitat de resposta. Aquests són els objectius que tindran el comitè d'experts per a la transformació del sistema públic de salut i la comissió interdepartamental per a l'elaboració de l'agenda de transformació del sistema públic de salut, dos nous òrgans que ha creat el Govern i que avui publica el DOGC. El vocal i coordinador del comitè d'experts és el cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla.

El comitè d’experts està adscrit al departament de la Presidència i està format per 28 professionals principalment de l'àmbit sanitari, com la cap d'epidemiologia de la Vall d'Hebron, Magda Campins; la directora d'infermeria de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Assumpta Prat, i el metge especialista en geriatria i director assistencial al Parc Sanitari Pere Virgili, Marxo Inzati.

Així mateix, també s'han nomenat persones del món de la gestió sanitària, com el gerent de l'Hospital Germans Trias, Jordi Ara; el gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, i experts en economia de la salut com Anna Garcia-Altés, Cristina Adroher i Vicente Ortún.

Una de les principals funcions del comitè d'experts serà elaborar un document sobre les actuacions de reforma del sistema sanitari que puguin ser incorporades a les polítiques sanitàries. La proposta l'hauran de presentar en un termini màxim de dos mesos des d'aquest dijous, el dia que s'ha publicat al DOGC.

D'altra banda, els professionals del nou organisme també assessoraran o informaran sobre les qüestions que li plantegi la comissió interdepartamental per a l’elaboració de l’agenda de transformació del sistema públic de salut. La comissió, adscrita al departament de Salut, elaborarà, en el termini de tres mesos, l’agenda de transformació del sistema públic de salut d’acord amb el document del comitè d’experts.

stats