Societat 19/03/2020

Rosa Peral dona positiu de coronavirus i confinen tota la presó de Wad-Ras

A les presons catalanes hi ha dos casos més positius, un intern i un funcionari

Montse Riart
2 min
Després de 24 sessions de judici pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral pren la paraula

BarcelonaRosa Peral, l'acusada del crim de la Guàrdia Urbana, ha donat positiu de coronavirus, segons han confirmat fonts penitenciaries consultades per l'ARA. Com a mesura preventiva, el departament de Justícia ha decidit confinar la presó de Wad-Ras, on està interna a l'espera de la sentència del judici. Dimarts Peral ja va seguir l'última sessió del judici per l'assassinat de la seva parella i agent del cos, Pedro Rodríguez, per videoconferència, després que al·legués "molèsties" de salut. Li van practicar les proves i ara s'ha confirmat que s'ha contagiat de coronavirus.

Fins ara, s'han detectat tres casos positius a les presons catalanes: al de Peral cal sumar-hi el d'un altre intern, que va obligar a aïllar preventivament tot un mòdul de la presó de Brians 2 amb 105 reclusos més, i el d'un funcionari de presons.

Segons les fonts consultades per l'ARA, Peral ha estat traslladada a l'hospital penitenciari de Terrassa, el punt que es va establir en el protocol entre el departament de Justícia i el de Salut, per tractar els positius de coronavirus entre la població penitenciària. Pel que fa a la situació de la presó de Wad-Ras, les internes estan confinades al seu mòdul i poden accedir a les zones comunes de la presó, però no a la resta de mòduls. La companya de cel·la de Peral sí que ha quedat aïllada a la cel·la per precaució.

Segons fonts judicials, de manera preventivament també s'ha recomanat al fiscal del cas i a la resta d'advocats de l'acusació i la defensa que s'aïllin a casa per precaució. Això vol dir que amb tota seguretat es perdran el veredicte del cas, que continuen deliberant els nou membres del jurat popular. Ho fan a porta tancada a l'Audiència de Barcelona. En aquest cas, fonts judicials apunten que no han detectat cap símptoma, però si calgués efectuar-los alguna prova, tenen a la seva disposició dos metges forenses.

Peral s'enfronta a 25 anys de presó per l'assassinat de Rodríguez, juntament amb el que era el seu amant, Albert López, per al qual les acusacions demanen 24 anys de presó. Des de dimecres al migdia el jurat està deliberant el veredicte d'innocència o culpabilitat.

stats