Societat 05/05/2014

Corsán, l'empresa investigada per les obres de l'AVE, ofereix "total col·laboració" amb la justícia

Recorda que el cas està sota secret de sumari i que no farà "cap comentari" més

Efe
1 min

BarcelonaIsolux Corsán ofereix la seva "total col·laboració" amb la justícia després de saber-se que la Guàrdia Civil està registrant la seu de la constructora Corsán Corviam a Barcelona, en la investigació d'una presumpta malversació de fons públics en la construcció de l'AVE.

"En el marc del secret de sumari dictat pel jutjat que instrueix el cas, Isolux Corsán no farà cap comentari del cas, més enllà de deixar constància de la seva total col·laboració amb la justícia", ha assenyalat a Efe un portaveu de la companyia.

Agents de la Guàrdia Civil estan duent a terme una operació simultània a Madrid i Barcelona per investigar una presumpta malversació de fons públics en la construcció de l'AVE a Barcelona, i fonts pròximes a la investigació han informat que de moment hi ha nou detinguts.

Els agents estan registrant les seus del gestor d'infraestructures Adif i de la constructora Corsán Corviam –integrada en el grup Isolux Corsán–, així com les seus d'altres empreses i domicilis particulars.

L'operació és una iniciativa del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona a petició de la Fiscalia Anticorrupció, i se centra en l'actuació de funcionaris i personal extern en la gestió de fons públics en les obres de construcció de l'AVE a Barcelona, en concret, de l'estació de la Sagrera.

El març del 2008, Corsán Corviam es va adjudicar les obres de l'AVE en el tram entre la futura estació de la Sagrera i el nus de la Trinitat per un import de gairebé 68 milions d'euros.

stats