Societat 06/04/2014

Ambient festiu sota un sol primaveral a la Cursa d'El Corte Inglés

Més de 73.000 persones, mil més que l'any passat, han recorregut els espais més emblemàtics de Barcelona

Sònia Sánchez
2 min
El tret de sortida de la Cursa d'El Corte Inglés. CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl bon temps que fa aquest diumenge a Barcelona ha convertit la Cursa d'El Corte Inglés en un bon pretext per fer una bona ruta pels llocs més emblemàtics de la ciutat. 73.426 participants han fet o fan els poc més de 10,7 km al voltant de la ciutat, des de Gran Via amb passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya, passant per l'estadi Lluís Companys a Montjuïc i també les emblemàtiques fonts.

El sol primaveral ha portat gent de totes les edats, com ja és habitual. Molts corrent, però també molts d'altres en família prenent-s'ho com una marxa festiva. Després de ja 36 edicions, la Cursa d'El Corte Inglés s'ha convertit en la més multitudinària d'Europa.

Montserrat Garcia, fisioterapeuta, arribava contenta a la plaça de Catalunya. És la novena vegada que fa la cursa, també pel seu caràcter festiu, però recorda a la gent que s'ho prengui amb tranquil·litat i que no intenti anar més enllà del que pot. "Aquestes són carreres per divertir-se", expressava contenta.

El Ramón Ariaga i la Rosi do Santos, que han acabat la cursa amb 1 h i 8 min ell i amb 1:15 ella, també remarcaven el caràcter popular de la cita. Ariaga té 46 anys i recorda amb nostàlgia que l'havia fet dues vegades quan tenia poc més de 8 anys. Ella és el primer cop que s'hi apunta, ara que fa uns mesos que corren per recuperar la forma. Tot i això, Do Santos matisa que aquest tipus de carreres tenen un afegitó que és la diversió.

De totes maneres, cada vegada més gent s'hi apunta per millorar la seva marca personal en un moment que córrer està en auge. En l'edició d'enguany, hi han participat 7.516 corredors, amb un xip que els permetia saber exactament quan havien trigat a fer el recorregut.

stats