SOCIETAT
Societat 14/04/2013

Denuncien dos membres de la PAH i la seva advocada per l'ocupació del bloc de pisos de Sabadell

Els activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) estan acusats de resistència i desobediència. Aquest diumenge han estat citats per declarar a comissaria

Efe
2 min
La PAH ocupa un bloc de 40 pisos a Sabadell

SabadellDos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell i una de les seves advocades han hagut de declarar aquest diumenge en una comissaria dels Mossos d'Esquadra acusats de resistència i desobediència durant l'ocupació d'un nou bloc a la ciutat vallesana. La PAH va ocupar dissabte un edifici d'obra nova de 40 habitatges situat al carrer Sant Ferran que feia quatre anys que era buit, amb l'objectiu que hi habitin famílies que estan en situació de perdre el seu pis o que han hagut de lliurar-lo al banc davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca.

Segons ha explicat Pau Llonch, portaveu de la PAH de Sabadell i un dels tres denunciats, els Mossos d'Esquadra es van presentar a l'edifici, propietat de Caixa Penedès, per identificar els ocupants de l'immoble. En un principi, els activistes es van oposar al fet que els agents accedissin al bloc, ja que no tenien cap ordre judicial, però finalment van acceptar, "per evitar tensions innecessàries", que els policies entressin a l'edifici acompanyats de l'advocada del col·lectiu per identificar la família que s'ha quedat a viure al bloc. La sorpresa dels membres de la PAH ha arribat aquest diumenge al matí, quan han rebut a les seves cases particulars una citació per anar a declarar aquesta mateixa tarda per un presumpte delicte de desobediència i resistència. "És una situació surrealista, sobretot en el cas de l'advocada, que va fer de mediadora i va entrar i va sortir amb els agents de l'edifici", assegura Llonch.

La PAH considera que "és totalment intolerable" la denúncia contra les tres persones que van fer la mediació per "evitar un conflicte més gran", cosa que demostra que els Mossos "han començat a prendre partit a favor dels interessos de les entitats financeres". "Lluny de la seva obligació de mediar, amb aquesta actitud no fan res més que agreujar el conflicte", remarca la PAH. Després d'aquestes tres denúncies a membres de la PAH, la plataforma ha exigit el cessament de l'intendent de l'Àrea Bàsica Policial de Sabadell, Josep Guillot, i un posicionament públic del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, sobre aquests fets.

La PAH demana, alhora, que s'aturin tots els processos contra membres de la plataforma i les sancions administratives, i que Interior li demani "públicament" disculpes. Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que els activistes han estat imputats per un delicte de resistència i desobediència, tot i que han precisat que això no significa que dissabte es produïssin incidents o enfrontaments sinó que, simplement, els acusats van desobeir alguna indicació dels agents. La policia catalana també ha citat a declarar la família que es va instal·lar dissabte en un dels pisos del bloc ocupat de Sabadell.

stats