Societat 16/01/2012

Denuncien que un metge es va negar a atendre un pacient a Crevillent perquè el malalt parlava valencià

Acció Cultural estudia presentar una denúncia penal per discriminació lingüística en un centre de salut del Baix Vinalopó

Acn
1 min

ValènciaEls serveis jurídics d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estudien presentar una denúncia penal contra els treballadors d'urgències del Centre de Salut de Crevillent (Baix Vinalopó) per haver denegat atenció mèdica a un ciutadà per raons de discriminació lingüística.

Segons l'entitat, l'afectat, que identifica amb les inicials J. A. P., ha presentat una queixa davant de la conselleria valenciana de Sanitat després d'haver acudit el 6 de gener a les urgències del centre, on no hauria estat atès pel metge perquè el facultatiu no entenia el valencià. El denunciant relata que va preguntar si hi havia un altre metge que el pogués atendre. Li van respondre que només hi havia un metge al centre en aquell moment i va presentar la queixa.

Segons l'ACPV, el denunciant va acudir al servei d'urgències amb 38 graus de febre i malestar general. Quan es va trobar que no s'entenia amb el metge i que no n'hi havia cap altre, va demanar el full de reclamacions perquè no podia expressar-se en una llengua oficial al País Valencià davant l'administració pública i pel fet de no haver estat atès en aquest centre de salut. La petició va ser rebuda pel personal de guàrdia amb comentaris sarcàstics, segons el relat de l'afectat.

El ciutadà també ha denunciat que quan va arribar al centre va ser atès pel vigilant de guàrdia i no pel personal auxiliar, i va ser aquest qui va introduir les dades a l'ordinador i va avisar el metge de guàrdia.

stats