Societat 24/07/2014

El boicot derrota les botifarres etiquetades en català en un supermercat de Barbastre

La cadena Aldi retira els productes marcats només en llengua catalana de l'establiment per les pressions de la plataforma 'No Halamos Catalán'

Acn
1 min

BarbastreLa Plataforma Aragonesa 'No Hablamos Catalán' ha aconseguit que la cadena alemanya Aldi retiri els productes que només estaven etiquetats en català del supermercat que té a Barbastre.

De fet, ha estat el col·lectiu el que ha fet pública la decisió de l'empresa en agrair-li la seva ràpida reacció. Segons expliquen des de la plataforma, el director d'Aldi a Espanya s'ha posat en contacte amb ells per demanar-los disculpes i per explicar-los que la incidència ha estat un cas puntual i que ha estat causada per "un error logístic de distribució i etiquetatge, ja que en l'etiquetatge havia d'aparèixer també el castellà", seguint la normativa lingüística de l'Aragó. La polèmica es va iniciar fa uns dies a través de les xarxes socials.

Arran de les queixes d'alguns ciutadans a través de les xarxes socials, el supermercat ha optat per la retirada immediata dels productes. Des de la direcció han lamentat "les molèsties que la situació, absolutament puntual, hagi pogut ocasionar als seus clients".

Un comunicat de l'empresa Aldi assegura que "aquest error no ha afectat cap altre establiment d'Aldi a l'Aragó" i que ara "tots els productes al supermercat de Barbastre compleixen les normatives lingüístiques d'etiquetatge referides a l'Aragó".

stats