Desallotgen l'acampada de Castelldefels per frenar la construcció de pisos a la pineda del Castell

S'ha detingut una dona per desobediència als agents de l'autoritat i els concentrats denuncien que ja s'han començat a talar arbres

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Castelldefels, han desallotjat aquest dijous al matí l'acampada que volia frenar la construcció de pisos a la pineda del Castell. L'operatiu, que s'ha fet per ordre del jutjat número 8 de Gavà per posar a disposició de la constructora l'espai, ha començat a les set del matí i s'ha allargat gairebé dues hores.

Segons la policia, l'àrea de mediació del cos ha negociat amb el col·lectiu acampat, agrupat en la plataforma Defensem el Castell, que ha decidit marxar del lloc voluntàriament. Amb tot, s'ha detingut una dona que s'havia saltat el cordó policial, per desobediència als agents de l'autoritat.

La plataforma Defensem el Castell ha denunciat a través de les xarxes que els operaris ja han començat a talar els arbres de la zona.

L'acampada en aquesta zona va començar diumenge amb la voluntat d'aturar la construcció de sis blocs de pisos de sis plantes, dos dels quals afectaran la pineda, en un dels pocs espais verds que queden al municipi.

Els contraris a la construcció denuncien que Castelldefels ja té urbanitzat el 90% de la seva superfície i que construir a la pineda atempta "contra el dret dels veïns i veïnes de tenir un entorn natural". A més, recorden que l'espai, a tocar del Parc del Garraf, actua de corredor biològic de moltes espècies protegides.

Els veïns també critiquen que els terrenys, propietat de Santiveri i del mateix consistori, han estat molts anys abandonats i que ara, sense previ avís, s'ha preparat la zona en un temps rècord per començar les obres de manera imminent.