Desallotgen la zona del Born i el MACBA en una actuació contra els botellons

Grups de gent es reunien en aquests espais sense respectar les restriccions sanitàries

ARA
2 min
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla dels Mossos  MARC ROVIRA

Actuació contra els botellons que tenien lloc al passeig del Born i la plaça del MACBA de Barcelona. Un dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana ha desallotjat la zona aquesta passada nit, on hi havia grups de gent que no respectava les mesures sanitàries i estaven bevent en grup, tal com informa Efe.

En les últimes setmanes s'està convertint en un costum que la gent es congregui al passeig central del barri del Born, davant els bars que no poden acollir clients a la tarda i les primeres hores de la nit, però que serveixen menjar i beguda per emportar. Allà es comparteix beguda i menjar en grups que no guarden les distàncies de seguretat per evitar l'expansió del coronavirus, incomplint al carrer normes que precisament ha de complir la restauració i l'hostaleria. També a la zona del MACBA és habitual veure grups de persones congregades amb begudes a la mà, moltes sense mascareta, i en alguna ocasió amb música alta.

Segons informa Efe, la majoria d'aquestes persones són joves, i alguns estrangers. En el cas del Born, ahir van optar per dispersar-se pels carrers adjacents al Born davant la presència policial. La zona ha quedat plena de llaunes de beguda i residus.

Les festes i concentracions contra les normes sanitàries han estat una problemàtica per la policia des de l'arribada de la pandèmia. Una de les més polèmiques va ser la 'rave' de Llinars, que va començar la nit de Cap d'Any en una nau abandonada i no va ser desallotjada fins a quaranta hores després. Es van detenir diverses persones per organitzar la festa il·legal, acusats de desobediència. També se'ls va aixecar acta administrativa per incomplir la llei de salut.

stats