Societat 29/07/2013

Renfe abonarà 60.000 euros per mort

Els ferits percebran entre 1.500 i 70.000 euros, segons la gravetat de la lesió

Efe
1 min
Al pavelló Fontes do Sar, on els familiars recollien les despulles de les víctimes, s'hi han viscut moltes escenes de dolor.

SantiagoAllianz, la companyia que cobreix l'assegurança obligatòria de viatges contractada per Renfe, assumirà una indemnització de 60.000 euros per cadascuna de les 79 víctimes mortals de l'accident de tren que va tenir lloc el passat dia 24 als afores de Santiago de Compostel·la. En el cas dels ferits, les compensacions oscil·laran entre els 1.500 i els 70.000 euros, en funció de la gravetat de les lesions.

Durant 180 dies a partir de la data de l'accident, els ferits també tenen dret a assistència sanitària, una prestació que inclou les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció de fins a dos familiars quan l'afectat està ingressat en un centre sanitari. L'assegurança també inclou el trasllat de l'assegurat i dos acompanyants després de l'alta hospitalària en el cas que, com a conseqüència del seu estat delicat, no sigui possible efectuar-lo en transport públic.

Els afectats o, en el cas dels morts, els seus hereus legals, disposen d'un termini de 5 anys per reclamar les indemnitzacions. Poden informar-se dels tràmits a seguir en qualsevol sucursal d'Allianz o als centre d'atenció al client de Renfe.

Des del passat dimecres dia 24 Renfe ha posat en marxa un dispositiu especial amb un equip d'especialistes desplaçats a Galícia per atendre els trasllats dels morts, les persones lesionades i els familiars. A més, Allianz ja s'està posant en contacte amb familiars i ferits, per tal de tractar cada cas de forma personalitzada.

stats