Societat 28/01/2015

Desmantellen a la Pobla de Mafumet una empresa fictícia per defraudar 40.000 euros a la Seguretat Social

Hi ha 17 detinguts, la majoria dels quals utilitzava la documentació per regularitzar la seva situació a l'Estat

Acn
2 min

TarragonaLa policia espanyola ha desmantellat una empresa fictícia amb seu social a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) per haver defraudat 40.000 euros a la Seguretat Social. L'operació s'ha saldat amb quinze detinguts a Tarragona, un a Sevilla i un altre a Guadalajara. La majoria dels arrestats utilitzava la documentació per regularitzar la seva situació administrativa a l'Estat o sol·licitar prestacions per desocupació. Simulaven contractar treballadors a canvi d'una quantitat econòmica i falsificaven la documentació sense cotitzar les quotes a la Seguretat Social.

La investigació va començar al maig de 2013 quan es va descobrir que una suposada empresa fictícia dedicada a l'assessorament empresarial, amb domicili social a la Pobla de Mafumet (Tarragonès), presumptament es

estava dedicant la contractació simulada de treballadors sense cotitzar les corresponents quotes a la Seguretat Social.

L'estreta col·laboració amb la Inspecció de Treball i el Servei Públic d'Ocupació de Tarragona va permetre als agents conèixer que l'empresa no tenia cap activitat mercantil, tot i tenir en nòmina fins a 29 treballadors. El seu màxim responsable, un ciutadà espanyol d'origen marroquí, i el seu apoderat simulaven contractar treballadors que estiguessin interessats en els seus serveis, previ abonament d'una quantitat econòmica. La documentació obtinguda era utilitzada per molts dels detinguts per regularitzar o renovar la seva situació administrativa i, fins i tot, per sol·licitar les corresponents prestacions o subsidis per desocupació.Paral·lelament, les preceptives quotes de cotització dels seus treballadors no eren ingressades a la Tresoreria General de la Seguretat Social, per la qual cosa van cometre un frau de 40.000 euros a l'erari públic.

Els investigadors van aconseguir identificar i localitzar els implicats en la trama i els van detenir. L'operació s'ha saldat amb quinze detinguts a Tarragona, entre ells l'apoderat de la empresa fictícia, un a Sevilla i un altre a Guadalajara. L'operació ha estat realitzada per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres (UCRIF) de Tarragona, en col·laboració amb UCRIF Sevilla, UCRIF Guadalajara, Inspecció de Treball i Servei Públic d'Ocupació de Tarragona.

stats