Societat 27/01/2015

Un jove es juga la vida en enfilar-se i caminar per damunt de l'arc de la passarel·la dels instituts de Lleida

Diversos veïns van enregistren les imatges i les publiquen a la xarxa. El govern espanyol, de qui depèn el pont, no pensa reforçar la seguretat i diu que el que cal és conscienciar als joves que hi ha coses que no es poden fer

Acn
2 min

LleidaUn jove ha volgut aconseguir el seu moment de protagonisme després d'enfilar-se i caminar per damunt de l'arc superior de la passarel·la dels instituts de Lleida, situat a diversos metres d'altura, amb el risc que comporta. Alguns veïns han enregistrat les imatges en vídeo, que han estat publicades a YouTube. S'hi veu com el jove comença a pujar l'arc a quatre grapes i un cop superada la part ascendent es posa dempeus i segueix caminant per tal de completar el recorregut que conforma l'arc fins a arribar a l'altre extrem. Per completar l'actuació, el jove va haver de superar dues estructures de ferro instal·lades als dos extrems de l'arc, justament per evitar conductes com aquesta.

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha assegurat que no tenen previst reforçar la seguretat de la passarel·la i d'aquest punt d'accés a l'arc del pont després d'aquest nou cas d'actitud temerària per part d'un menor. Ha recordat que ja al 2004, Foment, que és de qui depèn l'obra, va dur a terme una actuació per evitar aquests casos instal·lant dues estructures de ferro als dos extrems.

Segons Manso, el que cal és conscienciar al ciutadà que hi ha coses que no es poden fer. En aquest sentit, ha lamentat que per alguns adolescents ''és més important sortir a les xarxes socials que la seva pròpia vida, com ha passat amb aquest noi que es podria haver matat''.

Per aquest motiu, ha insistit que la feina important que cal fer és ''conscienciar als ciutadans i sobretot al jovent'', ja que avui és aquesta acció però un altre dia pot ser una altra cosa per tenir publicitat a la xarxa. Per això, ha apostat fermament per ''l'educació'' sobre les coses que es poden fer i no entre els més joves.

stats