SOCIETAT
Societat 04/02/2013

Un grup de mossos d'esquadra dormirà al ras a Viella per protestar contra les retallades

El Sindicat de Policies de Catalunya demana un lloc per dormir per als agents que van a la Vall d'Aran a treballar. Els mossos destinats a Viella demanaven que se'ls deixés dormir a la comissaria o en un alberg del municipi de Les

Ara / Acn
2 min
El grup de mossos, preparant les tendes per dormir al ras. / ARA

BarcelonaUn grup de mossos d'esquadra passarà la nit al ras a Viella per protestar contra les retallades. Els agents dormiran en tendes al costat de la comissaria per expressar el seu malestar després que la direcció general de Policia no els ha permès utilitzar espais de l'equipament policial. El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) havia demanat a la direcció general de Policia i als responsables de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Viella que els agents destinats a la Vall d'Aran tinguessin l'oportunitat de dormir a la comissaria, tenint en compte que, amb les rebaixes salarials que han patit, no poden fer front a dos lloguers (el del seu domicili i el del lloc on estan destinats).

En la queixa tramitada, els agents demanaven que se'ls facilités un lloc per dormir: a la comissaria, un alberg del municipi de Les o a la caserna de la Guàrdia Civil. Els agents expliquen que els lloguers a la Vall d'Aran són a preus turístics i que no hi poden fer front. Es troben en aquesta situació mitja dotzena d'agents, que ja han entregat les claus dels pisos que tenien llogats perquè no els poden seguir pagant. Albert Mesa, delegat sindical a l'Aran del sindicat SPC, ha explicat que no es queixen d'haver de treballar en aquest territori, un destí lluny del seu lloc de residència. Mesa ha explicat que el que demanen és que se'ls habiliti un lloc per viure tenint en compte que no poden fer front a un lloguer.

Des d'aquest dilluns, els agents que reclamen un lloc per viure ja no saben on anar perquè han entregat les claus del pis que tenien llogat. Aquesta situació l'han fet pública alguns agents destinats a la Vall d'Aran, però diuen que companys d'altres zones del Pirineu es troben en la mateixa situació i esperen que s'uneixin a aquesta reclamació.

stats