Societat 24/12/2018

Detecten un brot de xarampió en cinc auxiliars de vol i un passatger

Dos vols més també "han sigut advertits d'un possible contagi", segons informa el cap de medicina preventiva del Clínic

Acn
1 min
Un avió de Vueling

BarcelonaCinc auxiliars de vol de Vueling i un passatger han sigut diagnosticats de xarampió, segons va explicar ahir a través de Twitter el cap de medicina preventiva de l'Hospital Clínic, Toni Trilla. Tots els afectats van fer trajectes estatals i a la Unió Europea durant el mes de novembre i “no es descarta l’aparició de nous casos”. L’epidemiòleg ha explicat que tots estan bé i que no s’espera que calgui tornar a ingressar-los.

Fonts de Vueling han explicat a l’ACN que "han tractat els casos de xarampió aplicant els protocols en vigència i que han estat en constant contacte amb les autoritats sanitàries". L’aerolínia ha subratllat que “aquest any hi ha hagut un increment important d'aquesta malaltia a Europa i que aquest no és un tema que afecti específicament Vueling, ja que és un problema generalitzat".

A part d'aquestes cinc persones afectades, Trilla ha informat que dos vols més, procedents de Londres i de Frankfurt en direcció a Tel Aviv, també "han sigut advertits d'un possible contagi".

L’Agència de Salut Pública està fent seguiments per aquest brot. El xarampió és una malaltia molt contagiosa que afecta especialment els infants.

stats