Societat 10/06/2021

Detenen 18 persones per pillatge i danys en comerços a Barcelona durant les protestes per Hasél

Dotze dels arrestats són menors d'edat i 5 receptadors

ARA
1 min
Mossos davant d'una botiga saquejada del Passeig de Gràcia

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut aquest dijous 18 persones relacionades amb els saquejos i danys a comerços del centre de Barcelona que es van viure al febrer durant les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél. Els dos cossos han dut a terme un operatiu avui a primera hora en diferents municipis de l'àrea metropolitana. Es considera que els detinguts actuaven al marge de les protestes i que van cometre robatoris amb força en botigues i van provocar danys en entitats bancàries i al Palau de la Música. Dotze dels detinguts són menors d'edat.

Després dels fets, els Mossos d’Esquadra de diferents unitats de Barcelona van iniciar una investigació per localitzar i detenir els autors d'aquests delictes. Finalment, segons fonts del cos, van identificar diverses persones que haurien participat directament en aquestes accions i que, segons han informat avui, no pertanyen a cap grup organitzat: el seu perfil respon a individus, majoritàriament menors, que, aprofitant l'anonimat que proporciona la gran quantitat de concentrats que participaven en les diferents manifestacions, haurien aprofitat la situació per fer actes vandàlics indiscriminats en diferents establiments del centre de la ciutat.

Fins ara, a Barcelona, els equips conjunts dels dos cossos policials han detingut 8 persones, i a la resta de municipis propers a la capital catalana se n’han detingut deu més. Entre els detinguts hi ha 5 persones que, més que participar directament en els avalots, serien receptadors, és a dir, que s’encarregaven de revendre el material robat.

Dels arrestats, més de la meitat tenen antecedents policials relacionats amb delictes contra el patrimoni, majoritàriament. El dispositiu continua obert i no es descarten més detencions.

stats