Societat 20/05/2019

Detenen quatre joves per quatre atracaments violents a Sant Sadurní i a Vilafranca del Penedès

Les víctimes van ser dues dones i diversos menors

Acn
2 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla

Sant Sadurní d'AnoiaEls Mossos d'Esquadra van detenir entre l'11 i el 12 de maig quatre joves d'entre 17 i 20 anys per quatre robatoris amb violència i intimidació a Sant Sadurní d'Anoia i a Vilafranca del Penedès. Els arrestats actuaven en grup i un dels detinguts té 15 antecedents policials i un altre és menor d'edat. També van detenir una noia de 18 anys, veïna del Prat de Llobregat, per vendre un dels collarets robats en una botiga de compravenda d'or. Els detinguts havien ocupat des de principis d'any una casa a Sant Sadurní i havien tingut problemes de convivències amb els veïns.

Els fets van tenir lloc entre els mesos d'abril i maig. La investigació va començar el 4 d'abril, quan els agents van tenir coneixement d'un robatori amb violència i intimidació per part d'un grup de joves a una dona al carrer, a Vilafranca. Els autors, tres joves, havien intimidat la víctima amb un objecte punxant a l'esquena i li havien arrencat violentament un collaret, cosa que li va causar lesions al coll. El 4 de maig dos nois van arrencar el collaret a una altra senyora a Sant Sadurní d'Anoia, mentre un li demanava l'hora.

Els robatoris a menors van ser l'11 i el 12 de maig, tots dos a Sant Sadurní. En el primer, un grup de joves van robar-li els diners a un menor d'edat, després de ser intimidat amb una arma blanca. En el segon, a diversos menors d'edat, els lladres els van arraconar i intimidar en un portal per robar-los els telèfons mòbils.

Els Mossos van comprovar que els dos collarets havien estat venuts en una botiga de compravenda d'or de Vilafranca i van aconseguir recuperar-los i tornar-los a les seves propietàries. També van identificar els autors dels atracaments i van acreditar que actuaven en grup, que abordaven les seves víctimes per l’esquena i després marxaven corrent del lloc.

Els tres arrestats majors d'edat van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó per a un d'ells; a un altre se li va prohibir l'entrada al municipi de Sant Sadurní i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs. El menor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors. Els Mossos també van detenir una noia de 18 anys per vendre un dels collarets a la botiga de compravenda d'or. Va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera que la citi el jutge.

stats