Societat 19/09/2017

Detenen a Terrassa un sicari acusat de matar sis persones a la República Dominicana

Està relacionat amb un clan violent dedicat al control il·legal d'empreses de transports

Efe
2 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut a Terrassa (Vallès Occidental) un perillós sicari acusat de matar a trets a la República Dominicana un controlador i un conductor d'autobús i que tenia en vigor una ordre internacional de detenció i extradició dictada per aquest país.

Segons informa avui el CNP, el detingut s'ocultava en aquesta localitat vallesana amb documentació falsa per evitar ser localitzat i detingut, i està relacionat amb un clan violent dedicat al control il·legal d'empreses de transports a Santo Domingo. A més, les autoritats policials dominicanes l'acusen també de ser l'autor material de la mort de quatre conductors d'autobús més, en les mateixes circumstàncies.

Gràcies als mecanismes de cooperació policial internacional es va saber que el fugitiu podia estar residint a l'àrea metropolitana de Barcelona i es va establir un dispositiu policial que va permetre localitzar-lo i que va culminar amb el seu arrest a Terrassa. D'acord amb la informació aportada per les autoritats policials dominicanes, el detingut es va presentar el 17 de gener del 2015 juntament amb un còmplice en una parada de bus de la capital, on va disparar amb una arma de foc diversos trets al pit i al tòrax a un controlador i a un conductor d'autobús. Les ferides de bala els van causar la mort a tots dos de manera immediata.

Després de recollir proves al lloc de l'execució, la policia de Santo Domingo va poder comprovar que l'autor havia causat la mort, en circumstàncies similars, de quatre xòfers més i va fugir després del país.

Una vegada rebuda la informació de la possible localització del fugat i un cop comprovat que hi havia una ordre internacional de detenció per extradir-lo, es va transmetre a la Direcció Superior de Catalunya perquè es procedís a localitzar-lo i detenir-lo. El fugitiu va ser detingut prop del seu domicili, on residia amb altres compatriotes seus, amb documentació falsa, a final d'agost passat, després d'haver sigut localitzat i sotmès a vigilància.

Va ser traslladat a l'Audiència Nacional, que haurà de resoldre sobre la petició d'extradició de les autoritats judicials dominicanes.

stats