Societat 06/08/2019

El detingut per l'assassinat masclista d'una dona a l'Hospitalet feia servir una identitat falsa

L'home acumulava diverses detencions per furts i robatoris amb violència

Montse Riart
2 min
Desenes de veïns s'han concentrat aquesta tarda a l'Hospitalet per condemnar l'assassinat masclista

BarcelonaEl detingut per assassinar l'exparella a l'Hospitalet de Llobregat divendres a la nit era també un carterista que sumava diversos antecedents per furts i robatoris amb violència. Quan l'arrestaven per aquests delictes, però, feia servir una segona identitat falsa, segons han confirmat fonts policials a l'ARA. El jove, de 22 anys, tenia en vigor una ordre d'allunyament de la noia, que l'havia denunciat per uns maltractaments anteriors. Divendres a la nit hauria agredit a cops la víctima, que va ingressar dissabte a l'Hospital de Bellvitge malferida i va morir al cap de poques hores. Es tracta del cinquè crim masclista a Catalunya aquest 2019.

Els Mossos d'Esquadra van arrestar l'home dilluns al migdia, després de dos dies d'investigació. Quan van prendre-li les empremtes digitals a la comissaria van comprovar que es corresponien amb dues identitats. En una només hi constava un antecedent: la denúncia de la víctima per maltractaments que havia derivat en l'ordre d'allunyament que l'arrestat havia trencat divendres. L'home, però, tenia una segona identitat, la que utilitzava quan el detenien per furts i robatoris amb violència.

Un fill d'un any i mig

Segons fonts consultades pel diari ARA, la víctima –una jove de 21 anys de nacionalitat peruana, igual que l'home detingut, i usuària dels serveis socials– tenia un fill d'un any i mig amb el detingut. La criatura es troba ara mateix amb els oncles, que són família del pare, i que s'haurien ofert per fer-se'n càrrec. Tot i així, caldrà veure si la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència manté aquesta situació o acaba assumint la tutela del menor, en funció també del que determini el jutge del cas.

El Govern ha condemnat el crim masclista. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que "la violència masclista és una greu vulneració dels drets humans i un clar impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, autonomia i llibertat", i ha reiterat el compromís de la Generalitat en matèria de "prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants".

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha decretat tres dies de dol. Aquesta tarda desenes de veïns s'han concentrat al municipi per rebutjar l'assassinat masclista. L'alcaldessa Núria Marín també ha condemnat l'assassinat. "Indignació i repulsa, la justícia ha de donar una resposta més àgil i contundent en casos com aquests. Ens estan matant per ser dones", ha assegurat a través d'un tuit.

El detingut continua als calabossos dels Mossos d'Esquadra i està previst que en les pròximes hores passi a disposició del jutjat especialitzat en violència contra la dona que ja portava la primera denúncia de maltractaments i que ara ha assumit el nou cas.

stats