Un detingut acusat de cometre 16 atracaments a joves al barri de Ciutat Vella de Barcelona

Les víctimes anaven soles o en parella i eren assaltades sense fer sospitar la resta de vianants

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 31 anys acusat de cometre, des de finals de febrer, setze atracaments amb violència i intimidació a joves al barri de Ciutat Vella de Barcelona. Els robatoris es produïen entre la plaça Castella, el carrer Tallers i la part alta de la rambla de Catalunya, i les víctimes eren joves de 16 a 22 anys que anaven sols o en parella.

Eren abordats per un home que se'ls acostava tranquil·lament sense fer sospitar els vianants, i un cop els aconseguia arraconar, els intimidava verbalment o amb un objecte punxant, o fins i tot els agredia, si els joves no col·laboraven amb les peticions de l'atracador. Els robatoris tenien trets comuns, motiu pel qual els Mossos d'Esquadra van sospitar que podria tractar-se d'un mateix autor que sempre actuava sol. Sostreia diners i tots els objectes de valor que portaven els joves. També els robava targetes bancàries amb amenaces i els obligava que li facilitessin la clau d'accés per extreure els diners dels caixers automàtics.

Finalment, els Mossos van accedir el passat 16 de maig al domicili del detingut, i durant l'escorcoll van trobar roba utilitzada per cometre els robatoris i quatre telèfons suposadament sostrets. El detingut, que té antecedents, va passar a disposició judicial el passat 19 de maig i va ingressar a presó.