Societat 19/05/2018

Detingut el responsable d'una immobiliària de Barcelona per estafar els compradors

L'home es feia passa per advocat i actuava en connivència amb una dona, que simulava ser la propietària dels habitatges

Efe
2 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla / PERE VIRGILI

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana el responsable d'una immobiliària de Barcelona que es feia passar per advocat per estafar els compradors, perquè es quedava les arres de l'adquisició dels habitatges. L'home actuava en connivència amb una dona que simulava ser la propietària dels pisos, que la policia també busca. La dona exhibia una documentació falsa per aconseguir la confiança de les víctimes, que pagaven les arres sense sospitar que els estafaven.

L'home, de 45 anys i nacionalitat espanyola, està acusat de quatre delictes d'estafa i quatre de falsificació documental. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. Segons la informació recopilada fins ara, els sospitosos han estafat cinc persones i el valor dels diners estafats puja a 122.000 euros. La investigació va començar quan una persona va denunciar que havia sigut víctima d'una estafa en la compra d'un pis al barri de Sants de Barcelona.

Segons els Mossos, el detingut i la seva còmplice posaven a la venda uns immobles dels quals tenien informació prèvia: sabien si estaven buits o ocupats, i que els propietaris legals dels domicilis havien mort. Per tenir accés als habitatges i mostrar-los a les víctimes, els presumptes estafadors actuaven a través d'agències immobiliàries que desconeixien les seves actuacions il·legals.

Quan s'havien de signar les arres, l'home es feia passar per advocat i la seva còmplice per la propietària del pis, amb documents falsos en els quals apareixien els noms dels propietaris legítims. Així, quan algunes de les víctimes van anar al Registre de la Propietat per comprovar la situació de l'immoble, les dades coincidien i no podien sospitar de l'engany.

La majoria de les víctimes no detectaven que les havien estafat fins al moment de firmar l'escriptura de l'habitatge, perquè aleshores els estafadors no s'hi presentaven.

stats