Societat 07/06/2011

Detingut un lladre que s'amagava en una maleta per robar a la bodega de l'autobús

El lladre es camuflava dins d'una maleta i quan ja era dins de la bodega de l'autocar buidava la resta d'equipatges. Quan l'autobús arribava al seu destí els seu còmplice baixava la maleta on es camuflava amb els objectes robats.

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos han detingut dos homes que robaven als viatgers dels autobusos que uneixen l'aeroport de Girona amb Barcelona mitjançant un enginyós sistema pel qual un d'ells viatjava a la bodega amagat en una gran maleta, de la qual sortia durant el viatge per 'buidar' d'objectes de valor la resta de l'equipatge.

Els Mossos de l'aeroport Girona-Costa Brava havien rebut denúncies des de fa unes quantes setmanes que s'estaven produint furts de l'interior de les maletes que transportaven els autocars que sortien de l'aeroport gironí en direcció a Barcelona, segons que ha informat avui la policia.

El dia 3 de juny passat, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents de l'aeroport de Girona van rebre l'avís que un ocupant de l'autobús que estava a punt de sortir en direcció a Barcelona havia deixat una maleta sospitosa a la bodega del vehicle.

Immediatament es van dirigir a inspeccionar la maleta denunciada i en obrir-la van trobar al seu interior un home doblegat com un contorsionista de circ.

A la mà portava un mòbil i estava equipat amb una motxilla petita, una llanterna frontal i un objecte punxant que servia per obrir les cremalleres o cadenats.

Davant aquesta troballa, els agents van pujar al bus per localitzar l'home que havia deixat la maleta dins de la bodega i van detenir els dos individus, Krzysztof Grzegorz M, de 29 anys, i Jouoastaw K, de 31, com a presumptes autors d'un delicte furt denunciat el passat 12 de maig, per la sostracció d'un ordinador portàtil i un GPS.

Els investigadors van descobrir que els dos homes havien posat en pràctica un innovador i imaginatiu mètode de robatori inèdit fins ara: un d'ells comprava un bitllet de bus per anar de l'aeroport de Girona fins a l'estació del Nord de Barcelona.

Després, els dos detinguts entraven al servei i un d'ells, d'1,78 metres, es ficava a l'interior d'una maleta de viatge de 90 x 50 centímetres.

El que havia comprat el bitllet arrossegava la maleta fins a l'autocar i la ficava dins del maleter al costat de l'equipatge dels altres viatgers.

Una vegada l'autocar iniciava el viatge, d'uns 90 minuts de durada, el "contorsionista" sortia de la maleta, i amb la llum frontal encesa, per poder utilitzar les dues mans, obria totes les maletes i buscava objectes de valor, que amagava en una motxilla més petita que portava a sobre.

Quan hauria agafat el que volia, es tornava a ficar dins de la maleta fins que el seu company la treia en arribar al seu destí.

Els detinguts, dels quals Krzysztof Grzegorz M. té antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Els Mossos de l'aeroport i els de la Unitat d'Investigació de Santa Coloma de Farners estan intentant recopilar informació per poder localitzar altres possibles víctimes d'aquests dos lladres.

stats