Detingut un treballador del metro per estafar 1 milió d’euros amb la venda de bitllets falsos

Els Mossos han arrestat set persones per haver robat presumptament 47 bobines de títols verges

Ara
1 min
Alguns dels títols i eines per falsificar intervinguts pels Mossos.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra ha detingut a Barcelona i Mataró set persones acusades d'estafar més d'un milió d'euros a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona amb la falsificació i venda de títols de transport. Entre els arrestats hi ha un treballador del metro, que seria qui hauria robat les bobines dels bitllets i les hauria venut al grup d'estafadors. Segons informa aquest dimecres la policia en un comunicat, s'estima que s'han sostret com a mínim 47 bobines i que l'estafa ascendeix a un total d'1.040.227,50 euros.

La investigació es va iniciar al març arran d'una denúncia del representant legal de l'ATM, titular del sistema integrat tarifari, que va informar que havia detectat títols falsificats l'últim any. Els Mossos van detectar que el grup robava les bobines verges que hi ha en caixes fortes de diverses estacions de la L5 del metro de Barcelona, concretament en el tram que va des de la Vall d’Hebron fins a la Sagrera, i que després en feien una distribució fraudulenta per diversos municipis de l'àrea metropolitana i localitats properes com Mataró.

Com a mínim, el grup hauria robat 47 bobines verges, cadascuna de les quals pot proporcionar uns 1.950 títols de transport. Aquests bitllets permeten viatjar en diferents mitjans de transport com el metro, l'autobús, els FGC, el tramvia i el tren. Els Mossos van escorcollar diversos domicilis i un bar de Barcelona on van intervenir telèfons mòbils, ordinadors, impressores, discos durs i memòries USB, així com 13 bobines verges de títols de transport, gravadors específics de bandes magnètiques i nombrosos títols falsificats. La investigació continua oberta, de manera que la policia no descarta més detencions. Els set arrestats passaran aquest dimecres a disposició judicial.

stats