Societat 25/04/2012

Roba la instal·lació elèctrica del castell medieval d'Ulldecona per il·luminar un cultiu de marihuana

El sospitós ha estat arrestat juntament amb 6 joves més que robaven en empreses i comerços per vendre-ho posteriorment al mercat negre

Acn
1 min

AmpostaAgents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Amposta han desarticulat i detingut els membres d'un grup de set joves als quals s'imputa l'autoria de cinc robatoris amb força en empreses i establiments comercials d'Ulldecona i la Sénia, al Montsià. La investigació va començar a finals de febrer, arran de diverses denúncies per robatoris, i va culminar el passat 16 d'abril amb la detenció de l'últim dels imputats.

Segons els Mossos, actuaven de nit i accedien a l'interior dels establiments forçant finestres i portes. Un cop dins, s'emportaven material informàtic, motors elèctrics, eines de treball, coure i altre material que, posteriorment, intentaven vendre al mercat negre. Els Mossos han pogut recuperar una part del material robat en el transcurs de la investigació.

Els detinguts durant aquestes últimes setmanes són set joves d'entre 19 i 30 anys veïns d'Ulldecona i la Sénia. Cinc de nacionalitat espanyola, un de nacionalitat marroquina i un altre de nacionalitat romanesa.

39 plantes de marihuana

A més de les imputacions per robatori amb força, els Mossos atribueixen també a un dels detinguts d'Ulldecona un delicte contra la salut pública després de localitzar al seu domicili una plantació de 39 plantes de marihuana. Per conrear-les, el detingut disposava d'una instal·lació d'enllumenat artificial que havia estat sostreta del castell medieval d'Ulldecona.

Els detinguts van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Amposta, que en va ordenar la llibertat amb càrrecs.

stats