Societat 13/06/2019

Desarticulen una organització criminal dedicada al cultiu i distribució d'haixix i marihuana

Els Mossos detenen quinze persones, i no es descarten més detencions

Ara
2 min
Una de les plantacions desmantellades a l'operatiu pels Mossos d'Esquadra

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu, tràfic i distribució d’haixix i marihuana. En l'operatiu s'han detingut quinze persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un d'organització criminal. S'ha decretat presó per a una d'elles i llibertat amb càrrecs per a la resta.

La investigació es va iniciar l’octubre del 2018, quan els Mossos van intervenir un cotxe a la Zona Franca de Barcelona. El turisme transportava 22 quilos de marihuana. A partir d'aquí es va saber que darrere d’aquest transport de cabdells de marihuana hi havia una organització criminal liderada per dues persones d’origen serbi que s’havien establert a Catalunya.

L’organització disposava de tres cultius de cànem 'indoor' a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou, i un quart que estava en fase d'instal·lació a Lloret de Mar. Amb les collites obtingudes d’aquests cultius l’organització s’abastia de marihuana per traficar-hi i també per distribuir-ne al detall des d’una associació cannàbica que havia obert al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

El 29 de maig es dur a terme un operatiu policial amb divuit escorcolls domiciliaris al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Maresme, que va finalitzar amb la detenció de quinze persones de l'organització. El dispositiu també va permetre desmantellar l’associació cannàbica i les quatre plantacions, on es van intervenir un total de 1.479 plantes de cànem en fase final de creixement i 3.683 esqueixos. A més, els agents van intervenir 15 quilos de cabdells de marihuana preparats per a ser distribuïts, 22 d’haixix i un total de 38.000 euros en metàl·lic. S'estima que amb la producció de les plantacions haurien guanyat uns 185.000 euros.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 31 de maig i el jutge va decretar presó per un d’ells i llibertat amb càrrecs per a la resta. De totes maneres, l'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

stats