Societat 26/08/2019

73 detinguts i 11 policies ferits per dissoldre una festa il·legal en una zona protegida d'Eivissa

En un principi els cossos de seguretat van descartar intervenir perquè hi havia unes mil persones concentrades

Ara Balears
2 min
La Guàrdia Civil continua amb el dispositiu de recerca de la banda d'atracadors de Porreres

PalmaUna festa il·legal en una zona de bosc protegida a les platges de Comte i prop de la torre d'en Rovira, a Eivissa, va acabar amb 73 detinguts i 10 agents de la Guàrdia Civil i un policia local ferits, un dels quals va acabar amb dos dits trencats, segons ha informat Efe. L'Ajuntament de Sant Josep va rebre vuit trucades que alertaven sobre la celebració de la festa des de la mitjanit del diumenge, però en un principi la policia va descartar intervenir perquè hi havia unes mil persones concentrades i això podria haver agreujat la situació. Però sí que es van establir controls en els accessos per impedir l'arribada de més persones a la zona mentre es preparava un operatiu per desmantellar la festa il·legal.

Durant aquesta tarda i dimarts passaran a disposició judicial 16 persones dels 73 detinguts, acusades de desobediència a l'autoritat, alteració del desordre públic i atemptat contra l'autoritat. Entre els acusats es troben els organitzadors de la festa i els que van "promoure la reacció violenta" contra els agents i cossos de seguretat, tal com ha apuntat el director insular de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses Enrique Sánchez.

En l'actuació policial van participar més de 110 agents: 90 de la Guàrdia Civil, 10 de la Policia Local de Sant Josep i 12 més de Sant Antoni i Santa Eulària amb l'objectiu d'evitar noves concentracions similars en altres parts de l'illa, segons ha explicat el comandant en cap de la Companyia de la Guàrdia Civil d'Eivissa i Formentera Enrique Gómez Bastida. A més, dels guàrdies civils, 22 eren reforços del Grup Rural de Seguretat que van arribar de València i 11 més de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Palma.

L'alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i el cap de la policia local del municipi, José Granados, han comparegut conjuntament amb Gómez i Sánchez per explicar tota l'operació. En aquest sentit, el director insular de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses ha destacat la bona col·laboració, coordinació i disposició de totes les institucions i que la Federació Hotelera del municipi donés allotjament als 33 agents arribats a l'illa. Finalment José Granados ha apuntat que els responsables identificats s'enfrontaran a les sancions administratives per incomplir les ordenances municipals.

stats