Societat 10/02/2019

Dos dels nou hospitalitzats per l'accident de tren a Castellgalí continuen greus

Renfe preveu recuperar la normalitat dimarts i demà ja hi podria haver servei en via única

Ara
1 min
Pla general dels combois accidentats a Castellgalí.

BarcelonaActualment encara hi ha nou ferits ingressats per l’accident de tren de divendres a Castellgalí (Bages), que va provocar la mort de la maquinista d'un dels combois. Segons l'última actualització de dades del departament de Salut, tres dels ferits són a l'hospital Mútua de Terrassa (dos de greus i un de menys greus), quatre més a Althaia, a Manresa (un de menys greu i tres de lleus) i dos a l’Hospital Vall d’Hebron (un menys greu i un lleu). En total, encara hi ha dos ferits greus a conseqüència del xoc frontal entre els dos trens.

Les tasques de retirada dels trens després de l'accident ferroviari d'aquest divendres a Castellgalí encara continuen durant aquest diumenge, ha assegurat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona. En declaracions a Europa Press, Carmona ha concretat que "ja s'han separat els dos trens" que van xocar frontalment divendres i ha anunciat que preveuen restablir la circulació dimarts. El ministeri de Foment, al seu torn, ha avançat que, en funció del ritme dels treballs, els trenspodrien començar a circular per via única en aquest tram ja a partir de dilluns.

Ara com ara la circulació de trens està tallada entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, i s'està oferint un servei alternatiu per carretera entre aquestes dues localitats per la R4, i entre Sant Vicenç i Calaf per la R12.

stats