CASTELLS
Societat 16/09/2012

Supremacia de la Jove Xiquets de Tarragona en les Festes de Santa Tecla

La colla tarragonina ha segellat en el primer diumenge de les festes la millor diada del seu historial

Efren Garcia
3 min
El 5 de 9 amb folre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a les festes de Santa Tecla / TJERK VAN DER MEULEN

TarragonaLa diada del primer diumenge de les Festes Santa Tecla ha mostrat la millor cara d’una Colla Jove Xiquets de Tarragona que ha patit alts i baixos en el primer tram de temporada. Els seus èxits espectaculars han brillat amb llum pròpia, més encara en esdevenir l'única formació que ha aconseguit dominar aquest cap de setmana els castells de gamma extra. El relleu tarragoní l’agafarà la festa major de Barcelona, la Mercè, i les dues colles grans de la ciutat afrontaran els seus reptes després que totes dues hagin descarregat avui cincs de vuit.

La Jove rubrica dos gammes extra

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha rebut avui un premi que la temporada li havia negat fins ara. Els tarragonins no s’han conformat a descarregar per primer cop un castell de gamma extra que només la Vella havia completat, el nou de vuit, sinó que a més han tornat a plantar cara al cinc folrat i l'han aconseguit coronar. Amb aquests castells han destrossat el seu sostre tècnic i ho han pogut celebrar descarregant de nou l’espadat de sis pisos. Els Xiquets del Cós del Bou s’han apuntat la millor diada de la seva història i una de les millors actuacions que s’han dut a plaça enguany.

Diada sense premi

Els Verds i la Colla Vella han ensopegat a Tarragona amb la gamma extra. Si bé totes dues colles han plantejat castells considerables, la sort no ha estat de la seva part. Els vallencs han provat sense èxit l’anomenat 'castell total', el quatre de nou sense folre, una estructura que no s’aconsegueix descarregar des de l’any 2001. La Vella ha vist cedir el quatre quan la canalla petita ja cavalcava el pis de dosos. Per la seva banda, els verds han pagat la seva penitència amb el tres de nou amb folre i agulla. L’espadat de l’estructura composta ha cedit abans que els terços del tres el poguessin alliberar.

Es gira la truita a Tarragona

Els Xiquets de Tarragona no han pogut repetir els resultats aconseguits a la diada de Santa Tecla. Si bé la colla de camisa matalassera ho ha provat fins al final, no ha tingut la sort de cara i ha hagut de desmuntar en tres ocasions les seves proves de castells de nou. Els tarragonins han hagut de fer ús de les rondes de repetició per tancar la diada amb dos castells de la gamma alta de vuit descarregats, el cinc i el dos folrat.

Castellers de Barcelona, a punt per a la Mercè

Els Castellers de Barcelona han fet una passa més per a la preparació de la diada de la Mercè, descarregant a Poble Nou el segon cinc de vuit de la temporada. D’aquesta manera, els de la camisa vermella es plantaran a la controvertida diada central de la festa major barcelonina amb cinc castells de la gamma alta de vuit descarregats. Tot està preparat per fer una passa endavant i el salt als castells de nou pisos sembla imminent.

Pluja de castells de vuit a Terrassa

La diada commemorativa a Emili Miró, històric casteller i membre fundador de les dues colles egarenques, ha vist avui un total de set castells de vuit pisos. Si bé els amfitrions, els Castellers de Terrassa, no han pogut coronar el seu carro gros, la jornada ha esdevingut de nivell gràcies a construccions com el cinc de vuit descarregat pels Castellers de Sants o els tresos aconseguits tant pels Castellers de la Vila de Gràcia com pels Xiquets de Reus.

stats