Societat 13/02/2014

La diputada del PP Celia Villalobos vota a favor de retirar la reforma de la llei de l'avortament

El ple del Congrés rebutja la moció amb el suport del PP, UPN i Unió

Efe
1 min

MadridLa vicepresidenta primera del Congrés i diputada del PP Celia Villalobos ha votat aquest dijous, juntament amb la majoria de diputats de l'oposició, a favor de retirar l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament que proposa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Dos diputats més del PP, José Eugenio Azpiroz i Maria Eugenia Romero, també han votat a favor de retirar l'avantprojecte, però segons han explicat als passadissos del Congrés, ho han fet per error.

Malgrat tot, el ple del Congrés ha rebutjat amb el suport del PP, UPN i Unió la moció de l'Esquerra Plural. En la votació del primer punt, que demanava "no atemptar contra el dret fonamental de les dones i no modificar de manera restrictiva l'actual llei" i que en cas de modificar-la sigui per ampliar els drets de les dones, ha tingut 125 vots a favor, 186 en contra i una abstenció del diputat del grup mixt Sabino Cuadra (Amaiur). Hi han votat a favor els diputats del PSOE, l'Esquerra Plural, UPyD, el PNB, el grup mixt –excepte Cuadra– i Celia Villalobos, mentre que la resta de diputats del PP i CiU hi han votat en contra.

El segon punt, que demanava "retirar l'avantprojecte presentat pel consell de ministres", ha tingut 136 vots a favor i 175 en contra. En aquesta votació, en la qual s'han produït els errors d'Azpiroz i Romero, han votat a favor el PSOE, l'Esquerra Plural, UPyD, el PNB, el grup mixt i els diputats de CiU amb l'excepció dels d'Unió.

stats