Societat 25/09/2021

El dispositiu policial es reforça amb tancaments i controls a la plaça Espanya

El balanç final de l'últim macrobotelló és de 22 detinguts

ARA
2 min
El desplegament de la Guàrdia Urbana, aquesta nit, a la plaça Espanya

BarcelonaDesprés dels greus incidents que s'han viscut aquesta matinada en el macrobotelló de la plaça Espanya i que l'Ajuntament de Barcelona instés els Mossos d'Esquadra a reforçar el dispositiu, el cos policial ha informat que desplegarà, conjuntament amb la Guàrdia Urbana, un dispositiu reforçat per a aquesta nit: es preveu actuar de manera preventiva amb controls, filtres i tancaments a la zona, on s'espera que es repeteixi la convocatòria massiva. Hi haurà agents uniformats i de paisà. A primera hora de la nit, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra ja havien desplegat un intens dispositiu i identificaven a les persones que s'acostaven a la plaça.

Segons l'últim balanç fet públic pels Mossos, l'últim nit de macrobotelló hi va haver 22 detencions a la zona i van resultat ferits 34 assistents i cinc agents, tot i que el Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat aquest matí de 43 assistències, tres de les quals amb pacients greus. Els aldarulls van començar, com ha explicat el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, quan un grup de persones van atacar agents de la Guàrdia Urbana mentre assistien una víctima d'una agressió. L’actuació policial va ser el detonant dels actes violents, i cap a les quatre de la matinada diversos grups van tirar objectes contra la policia i van atacar i cremar dos cotxes de la Guàrdia Urbana i dos contenidors. Segons el balanç policial també es van produir llançaments d'objectes contundents des del pont elevat del carrer Rius i Taulet i una entrada amb danys en un dels pavellons de la Fira de Barcelona, concretament el Palau de Congressos, on es van trencar els vidres. En el marc d’aquests incidents es van detenir dotze persones i els Mossos van fer servir les llançadores de foam per dispersar els grups.

També hi va haver actes de pillatges en dues botigues de la zona de Creu Coberta i danys en marquesines d'autobús. A més a més, es van incendiar vuit motocicletes i algú va tirar una altra des del pont de la plaça Espanya fins a la Gran Via. En aquests incidents es van fer deu detencions més, que eleven fins a 22 la xifra total.

stats