Societat 08/10/2013

Dol per l'Alba: Tàrrega, en estat de xoc pel crim de l'adolescent apunyalada

L'Ajuntament convoca un ple extraordinari per condemnar l'homicidi. Els amics de la noia i el presumpte autor dels fets diuen que "sempre discutien però ho arreglaven"

Acn / Ara
2 min
Els serveis funeraris enduent-se el cadàver de la noia de 14 anys assassinada a Tàrrega / ACN

TàrregaTàrrega està en estat de xoc pel crim d'ahir al vespre. Un noi de 18 anys, José Michelle de los Ángeles Rosado, va matar la noia amb qui sortia, Alba Martí, una nena de 14 anys. La va apunyalar a casa seva mateix i després es va lliurar als Mossos d'Esquadra.

En poca estona, les xarxes socials i el WhatsApp cremava i el poble quedava trasbalsat. Ràpidament va sorgir la proposta de fer una protesta aquest dimarts a la plaça Major. Cap a la mitjanit, l'Ajuntament anunciava també un ple per condemnar els fets, un nou crim de violència de gènere.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va expressar la seva consternació i va condemnar el crim de forma rotunda. Perelló ha citat a les 10 del matí a la casa consistorial la junta de portaveus per convocar posteriorment, a les 12 del migdia, un ple extraordinari d'urgència amb un únic punt a l'ordre del dia per tal condemnar aquest crim entre adolescents.

Al mateix temps, s'emetrà un decret d'alcaldia en què es preveu declarar dos dies de dol oficial, es farà onejar la bandera municipal a mig pal i se suspendran els actes institucionals previstos per al dimarts 8 i dimecres 9 d'octubre a Tàrrega. També es convocarà una concentració de condemna de la violència a la una del migdia a la plaça Major, a la qual es cridaran tots els veïns.

"Sempre ho arreglaven"

Els amics dels dos joves tampoc se'n saben avenir. ''Tot i que a vegades discutien, sempre ho arreglaven. Ha estat una tragèdia que no ens esperàvem'', deia en Daniel, company de colla de l'Alba Martí. Segons el seu relat, ella i en Michelle eren parella i sortien des de feia un any junts. Ha assegurat que no s'esperaven una ''tragèdia'' com la d'aquest dilluns.

En Daniel es va assabentar de la mort de l'Alba per les xarxes socials i de seguida va acudir al lloc dels fets, on també s'han congregat un bon nombre de joves, coneguts de la parella i també pares d'aquests joves. L'expectació va ser molt elevada fins prop de les dotze de la nit, quan els responsables dels serveis de la funerària van retirar el cadàver de la noia de l'escala de la casa on vivia i se'l van endur amb el cotxe de la funerària entre sospirs i plors dels que s'ho miraven.

stats