SUCCESSOS
Societat 16/01/2013

Dos reclusos fugen de la presó de Figueres amb uns llençols i els enxampen al cap de dues hores

Un funcionari de presons fora de servei els ha reconegut mentre passejaven tranquil·lament per la Rambla de Figueres

Acn
1 min

FigueresDos interns s'han escapat a primera hora del matí de la presó de Figueres. Els homes estaven a la infermeria i s'han escapat del centre saltant uns murs amb l'ajuda d'uns llençols. Dues hores més tard, un funcionari de presons fora de servei els ha reconegut mentre passejaven tranquil·lament per la Rambla de la capital empordanesa i ha donat l'avís als Mossos d'Esquadra, que ja havien iniciat un dispositiu per trobar-los. Els homes, que tenen antecedents per delictes contra el patrimoni, han estat detinguts. El centre penitenciari ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets. Els fets han passat pels volts de dos quarts de vuit del matí, quan els dos homes es trobaven a la infermeria del centre penitenciari. Segons ha detallat la policia, els homes han aconseguit escapar-se saltant uns murs amb l'ajuda d'uns llençols.

Es tracta de Miguel R. N, de 43 anys, i Jose María A. G., de 45 anys, empresonats per haver comès delictes contra el patrimoni. Després de la seva fugida, el centre penitenciari ha comunicat els fets als Mossos d'Esquadra, que han iniciat un dispositiu policial no només a l'Alt Empordà, sinó a nivell de la regió policial, per tal de localitzar els dos homes.

Ha estat un funcionari de presons fora de servei qui ha reconegut els dos homes mentre passejaven per la Rambla de Figueres. El treballador ha alertat la policia que, sense més incidents, ha pogut detenir els dos presos. Els detinguts passaran disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i els Mossos d'Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre. El centre penitenciari de Figueres ja ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.

stats