Societat 03/10/2012

Dos policies de Cerdanyola, suspesos de sou i feina pel vídeo que els mostra fent temeritats amb el cotxe patrulla

La gravació ha aparegut a YouTube, se suposa que publicada per una tercera persona que els hauria volgut delatar. L'Ajuntament ha obert un expedient disciplinari i els ha denunciat per conducció temerària

Acn
2 min

Cerdanyola del VallèsL'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha decidit suspendre de sou i feina els dos agents que protagonitzen el vídeo penjat dilluns a YouTube i en què se'ls veu ballant dins el cotxe i conduint de manera temerària. El govern municipal ha obert un expedient disciplinari als agents, que s'afronten a una possible expulsió del cos. També ha decidit que mentre aquest expedient no estigui resolt, els dos agents estaran temporalment apartats de la Policia Local. La tinent d'alcalde de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola, Montserrat Montiel, assegura que aquest és un fet "aïllat" que no mostra la realitat de plantilla de l'Ajuntament i qualifica la situació de "greu i desgraciada".

Els dos agents protagonistes de les imatges s'havien gravat en vídeo mentre conduïen el cotxe patrulla de manera temerària en hores de feina: ballant dins el cotxe, traient el cos per la finestra o tapant-se la cara bo i conduint. Segons es pot apreciar al vídeo aparegut a YouTube, una tercera persona hauria capturat les imatges i les hauria gravat directament de la pantalla de l'ordinador on els agents haurien emmagatzemat el vídeo original.

El vídeo, de tres minuts i mig de durada, comença amb l'agent que va de copilot ballant al ritme de la música de la ràdio. Aviat, però, l'agent que condueix el cotxe deixa de prestar també atenció a la carretera i comença a fer mirades a la càmera. Tot seguit, el mateix agent que porta el volant continua conduint amb mig cos fora de la finestra o tapant-se els ulls i deixant anar les dues mans del volant.

El govern municipal de Cerdanyola informa que va tenir coneixement de l'existència d'aquest vídeo dilluns a la tarda, el mateix dia que va aparèixer penjat a la xarxa. Després de dos dies, el vídeo ja té més de 30.000 visites. Amb un to irònic i escrit en castellà, les imatges apareixen definides així a YouTube: "Com que vivim al país de la pandereta, tenim aquesta feina on podem fer el que vulguem".

"És un fet aïllat i desgraciat"

L'Ajuntament rebutja les accions que els agents van enregistrar i lamenta la divulgació de les imatges a través d'internet. "És una situació greu que no mostra la realitat de la Policia Local", assegura la tinent d'alcalde Montserrat Montiel. "És un fet aïllat i desgraciat i els funcionaris de la casa no es mereixen aquesta imatge", afegeix. Notablement afectada per l'escàndol, Montiel fa aquesta reflexió: "No sé si ara som una riota, però sí que hi ha gent que està enfadada i preocupada per la imatge negativa que es dóna de la ciutat".

Denunciats per conducció temerària

Al marge de l'expedient, l'Ajuntament ha denunciat els agents per un presumpte delicte de conducció temerària. La tinent d'alcalde afirma que les imatges que apareixen en el vídeo apunten que els agents estaven circulant en el moment d'enregistrar-ho i, per tant, se'ls aplicarà la sanció corresponent, al marge de les mesures disciplinàries que es puguin prendre.

"Ho senten molt"

La responsable de Recursos Humans de l'Ajuntament explica que encara no ha pogut parlar a fons amb els dos protagonistes del vídeo, tot i que sí que han tingut un breu contacte: "Ens han dit que ho senten molt", revela la tinent d'alcalde.

stats