incendi forestal
Societat 08/04/2011

L'incendi forestal de les Gavarres està en fase de control després de cremar 6,5 hectàrees

A causa del foc cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament

Acn
2 min
Vista de la columna de fum a Les Gavarres / @CanPuigmiquel

BarcelonaL'incendi forestal que s'ha declarat aquest divendres a la tarda en una zona forestal del massís de les Gavarres, dins el terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà), ja ha entrat en fase de control a partir de les 18.20 hores. Segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, el foc hauria calcinat unes 6,5 hectàrees de massa forestal que pertanyen al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de les Gavarres. L'incendi s'ha declarat pels voltants d'un quart de cinc de la tarda a tocar del punt quilomètric 14 de la GI-664, la carretera de 'Santa Pellaia' que uneix la Bisbal d'Empordà i Cassà de la Selva, que s'ha hagut de tallar a la circulació durant dues hores. A causa de l'incendi cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament. A la zona de les flames hi continuen treballant una trentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i els cinc mitjans aeris, que s'aniran retirant progressivament de la zona.

El director general de Prevenció Extinció d'Incendis i Salvament, Jordi Gassió, que ha estat present a l'incendi ha explicat que encara no es coneix què ha provocat el foc. Gassió ha explicat que les flames han començat al sud de la carena i que, a causa de la pendent de la muntanya, s'han propagat fàcilment fins arribar gairebé al capdamunt.

Gassió ha indicat que l'abast del l'incendi ha estat de 6,5 hectàrees i que els equips treballen remullant la zona perquè ja s'ha controlat el foc. El director general ha dit que el bosc "sempre fa patir" i ha reconegut que les Gavarres encara estan "brutes" per la fusta que va caure durant les nevades del març del 2010. Gassió però ha dit que hi ha una vigilància "molt reforçada" i que quan s'apropi l'estiu encara es destinaran més efectius.

Per la seva banda, el cap de guàrdia de la regió de Girona, Quim Vilardell, ha indicat que el foc s'ha propagat també gràcies a la insolació -les temperatures han fregat els 30 graus aquest divendres. Vilardell ha destacat que els Bombers han pogut treballar bé perquè les pistes forestals per on havien d'accedir per arribar al foc estaven netes. Malgrat que l'incendi s'ha controlat amb relativa facilitat, el cap de guàrdia ha destacat que s'ha generat una gran columna de fum que s'ha vist des de totes les comarques gironines.

Vilardell ha explicat que han treballat en l'incendi un total de 18 vehicles d'aigua i també avions de vigilància i atac, bombarders i helicòpters de comandament. Durant les pròximes hores s'aniran reduint les dotacions i Vilardell ha dit que deixaran uns quatre o cinc vehicles per anar remullant la zona i deixar l'incendi per extingit. "A les nits ara es recupera humitat i tot juga a favor nostre", ha indicat Vilardell.

stats