Dues joves víctimes d'una agressió sexual doble a Manresa diuen que les van intimidar amb un ganivet

La Fiscalia demana onze anys de presó per als dos homes acusats

Clara López
2 min
La façana de l'Audiència de Barcelona en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha jutjat dos homes acusats d'haver violat dues noies –una d’elles menor d’edat– en un pis de Manresa a finals del 2018. Segons la Fiscalia, cadascun dels acusats hauria agredit sexualment una de les noies de matinada en un pis del carrer Hospital. L’alerta la va donar una de les víctimes, que va ser atesa pels serveis d’emergències mèdiques (SEM) després de saltar de la finestra del pis fugint dels agressors. La Fiscalia demana 11 anys de presó per a cadascun dels acusats.

Al tribunal, les víctimes han explicat que havien quedat per “beure” i “parlar” i asseguren que no recordaven com van conèixer els dos homes a causa del seu estat d’embriaguesa. Totes dues han explicat que “es van despertar” en un pis on hi havia tres homes, un dels quals sense cap relació amb els fets. Expliquen que quan van voler marxar-ne, un dels homes les va amenaçar “amb un ganivet a la mà” i les van forçar a mantenir relacions sexuals de manera separada i “sense consentiment”.

“Jo li deia que em deixés, que em deixés en pau, cridava”, ha relatat una de les víctimes. “Des de l’altre llit, recordo que ella deia que volia que la deixés”, ha afegit l’altra noia. Segons han explicat, totes dues van estar “parlant sobre com podien marxar del pis” i, quan es van adonar que la porta “estava tancada amb clau”, van veure que “l’única opció era la finestra”. Va ser llavors quan una d’elles va fingir trobar-se malament i es va precipitar des del primer pis de l’edifici.

La patrulla de la Policia Local que es va desplaçar fins al pis ha assegurat que va trobar la porta del domicili “entreoberta”, un “home sense samarreta” a qui es va detenir i una tercera persona “dormint” que ha resultat no tenir relació amb els fets. El detingut ha negat haver mantingut relacions sexuals amb les noies i ha relatat que va ser quan es va despertar que va veure que una de les noies havia saltat per la finestra.

L'altre acusat, que inicialment havia fugit del lloc i a qui la policia va detenir més tard, ha dit que van conèixer les noies en un bar i van dur-les la pis, on van consumir “alcohol i drogues”. Ha reconegut que van mantenir relacions sexuals amb elles, però que van ser consentides i que ell no es va quedar a dormir al pis.

stats