Societat Educació 22/12/2021

Amb què somnien els infants?

Un professor de la Garrotxa busca finançament per publicar un llibre solidari que recull els desitjos de 25 infants d'arreu del món

Quim Riera
2 min
Il·lustració del somni d'en Ties, un nen holandès de 9 anys que somia en "caçar els millors Pokémons"

"Tot va començar perquè volia mostrar les diferents realitats d'arreu del món, i vaig decidir fer un viatge de quatre anys que em va portar per tots els continents", explica l'Adrià Homs, un professor de la Garrotxa de 30 anys. Durant l'aventura va conèixer les històries de vida de nens d'arreu, des de Burkina Faso fins a Xile, Holanda o Tailàndia, entre altres. Un cop arribat a Catalunya, l'Adrià va començar a preparar el projecte Somiem?, un llibre adreçat a infants que recull 25 somnis de 25 infants de 25 països diferents acompanyats d'il·lustracions d'artistes del país.

L'objectiu del llibre és fer una petita crítica adreçada als nens sobre a què aspiren a la vida. "Al llibre es veuen com els nens de països més pobres tenen somnis més vinculats a necessitats bàsiques, mentre que en països desenvolupats els somnis s'enfoquen més a coses materials", explica l'Adrià. El projecte s'està finançant a través del micromecenatge, i l'Adrià espera poder arribar a la quantitat necessària per poder acabar de tirar endavant el projecte. "Espero que en els 35 dies que queden de Verkami arribem als 7.500 euros, la quantitat necessària per produir 4.000 exemplars del llibre", explica. La seva idea és que totes les escoles públiques de Catalunya rebin una còpia del llibre. Aquest projecte, més enllà de la vocació educativa, també té un vessant solidari: l'Adrià vol donar 1.000 còpies del llibre a l'ONG Open Arms perquè els puguin vendre i recaptar fons.

"Els somnis que podem trobar en aquest llibre són molt diversos. Per exemple, una nena de Burkina Faso somiava amb veure d'on venia la gent blanca, que realment són els voluntaris de les ONG que els porten roba un cop al mes. En canvi, el somni d'un nen d'Holanda era poder caçar els millors pokémons", diu l'Adrià. Pel que fa a l'elaboració del llibre, l'Adrià destaca que ha estat un treball molt "lent" i "pensat", ja que les il·lustracions són de 25 artistes diferents i ha hagut de coordinar-ho tot molt bé. "Cap dels il·lustradors que han participat han cobrat, ha estat una feina completament altruista amb la qual també volia donar visibilitat i suport a un sector a vegades poc valorat com la il·lustració", finalitza l'Adrià. El llibre espera veure la llum en els mesos vinents si s'aconsegueixen els 7.500 € que fan falta.

stats