Pandèmia

Les escoles i universitats reprendran el curs el 10 de gener, com estava previst

Els consellers de Recerca i Universitats i de Salut es reuneixen amb els rectors per avaluar la situació epidemiològica

ARA
2 min
Alumnes de l'escola Virolai de Barcelona fent classe en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl calendari lectiu es manté tot i els estralls de l'òmicron, després que aquest dimarts s'hagi arribat a la xifra més elevada de contagis en un sol dia, 24.000. La conselleria d'Educació preveu reprendre el curs el 10 de gener, tal com estava previst, han assegurat fonts del departament al diari ARA. Les universitats, els rectors de les quals s'han reunit amb la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per avaluar la situació epidemiològica, tenen la mateixa previsió.

L'any passat la represa del curs escolar després de Reis es va endarrerir quatre dies. Aleshores els alumnes havien de tornar a classe el dia 8 de gener, però tenint en compte que era un divendres i atenent la situació epidemiològica del moment (amb els contagis a l'alça i amb una campanya de vacunació que tot just arrencava), es va ajornar la tornada al dilluns 11 de gener per deixar passar uns dies més entre les festes i la represa de l'activitat lectiva. Una decisió que aquest any no es prendrà, insisteixen les mateixes fonts. Tant el president Pere Aragonès com el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han insistit que el calendari d'aquest any ja és prou favorable, amb un cap de setmana entremig, per no haver d'ajornar més dies la represa.

El primer trimestre escolar es va tancar amb 71.687 alumnes i 3.209 docents i altres professionals del món educatiu confinats, la xifra més alta des del pic registrat durant el curs passat, quan el 31 d'octubre es va arribar a les 85.994 persones en quarantena. La incidència del virus va obligar a tancar quatre llars d'infants, a Barcelona, Santa Fe del Penedès (Alt Penedès), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i la Palma de Cervelló (Baix Llobregat).

Reunió de seguiment

A les universitats tampoc es preveu cap canvi, si bé les dues conselleries es tornaran a reunir amb els responsables dels centres el 17 de gener per veure quina és l'evolució de la pandèmia i prendre mesures, si cal. Tant Geis com Argimon han recordat que les universitats ja disposen de plans sectorials per tornar a un escenari híbrid de semipresencialitat, tant pel que fa als exàmens com a les classes, si fos necessari. De fet, el curs passat els centres van funcionar de manera virtual i el curs actual es va començar amb un format híbrid, amb l'aforament de les aules limitat al 70% de la seva capacitat.

stats