Educació

Premis Ensenyament a l'escola per projectes Edumar i a la FP tutoritzada de l'Institut Tecnològic de Barcelona

La Fundació Cercle d'Economia reconeix cada any la tasca de centres que milloren l'educació catalana

2 min
Alumnes en una aula fent classe d'anglès

BarcelonaLa Fundació Cercle d'Economia ha reconegut la tasca educativa de dos centres catalans en la quinzena edició dels Premis Ensenyament. Els guardons, que premien escoles i instituts que "en un exercici responsable de la seva autonomia i capacitat directiva, contribueixen a millorar l'educació a Catalunya i mereixen impuls i reconeixement social", enguany han reconegut l'escola Edumar de Castelldefels i l'Institut Tecnològic de Barcelona.

Els premis, que són fruit de la col·laboració entre la Fundació Cercle d’Economia, Agbar i CaixaBank Dualitza, s'han entregat aquest dimarts en un acte amb la presència de la consellera d’Educació, Anna Simó; el president de la Fundació Cercle d’Economia, Pedro Fontana; el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola; el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, i la directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis.

Projectes, innovació i inclusió

L'escola Edumar ha guanyat el premi Agbar 2024 en la categoria d’infantil, primària, ESO i batxillerat "per ser un centre compromès amb la innovació per a la millora i la inclusió de tot el seu alumnat, la seva aposta per un aprenentatge personalitzat i l'organització de tots els recursos disponibles amb gran compromís dels seus docents".

Amb només dues línies, l'escola pública treballa amb un aprenentatge personalitzat per tal d'assolir un compromís amb la innovació per a la millora i la inclusió de l'alumnat fins a arribar a l'èxit educatiu, segons els organitzadors dels premis. Per fer-ho, aposten per l'educació per projectes i cada alumne disposa d’un pla personalitzat on es plantegen tres grans objectius que els ajuda a fer un seguiment exhaustiu.

La Fundació ha reconegut també la feina dels professors, que treballen en codocència, i com l'escola potencia la participació de les famílies per enfortir els lligams entre la comunitat educativa. El jurat del premi també ha destacat l'organització de l'escola "amb lideratges horitzontals i verticals", així com el compromís de tot l’equip pedagògic del centre, que es veu plenament integrat al projecte.

La formació professional que s'adapta

L'Institut Tecnològic de Barcelona (ITB) ha estat reconegut amb el premi CaixaBank Dualitza de Formació Professional per "ser un institut capdavanter i referent en el seu sector en només cinc anys de vida amb una potent acció tutorial i acurada orientació acadèmica professional en tots els nivells i per la seva oferta formativa innovadora i especialitzada amb objectius clars i senzills".

El jurat de la Fundació Cercle d'Economia també ha destacat com amb 800 alumnes i 70 professors l'institut públic, situat a la Trinitat Nova de Barcelona, ha sabut crear currículums "adaptats al tipus d’alumnat i continguts ajustats a les necessitats del teixit". En aquest sentit, també s'ha valorat el fet que el centre està arrelat al barri i lidera projectes de reducció de la bretxa digital i d’accés del veïnatge al coneixement i ús de les tecnologies, així com projectes d’innovació amb empreses nacionals i estrangeres.

stats