Formació Professional
Societat Educació 29/04/2023

Sánchez anuncia una inversió extra per a la FP: 45.000 noves places de cursos bilingües

El consell de ministres de la setmana que ve aprovarà una inversió de 1.300 milions d'euros en aquest sector

2 min
Pedro Sánchez en la jornada de clausura de la Conferència Municipal del PSOE a València

Madrid / BarcelonaNova injecció de recursos a la formació professional (FP). El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una inversió extra de 1.300 milions d'euros per a un sector que l'executiu espanyol ha volgut impulsar després de l'aprovació de la nova llei de la FP. Els 1.300 milions d'euros serviran per crear 44.670 places noves per als cursos bilingües (d'anglès o francès). El consell de ministres de la setmana que ve aprovarà oficialment aquest nou paquet educatiu que es distribuirà per tot el territori de l'Estat. La ministra d'Educació, Pilar Alegría, serà l'encarregada de donar els detalls del repartiment entre comunitats autònomes.

Les gairebé 45.000 noves places bilingües s'afegeixen a les que el ministeri ha anat creant en els últims dos anys i que, en total, arribaran a un total de gairebé 100.000. Educació vol reforçar aquesta línia pensada per afavorir la mobilitat d'estudiants a la Unió Europea i l'any passat ja va crear 33.000 places noves (el 2021 van ser 20.730). La nova llei de la formació professional preveia per primera vegada aquests cursos en diversos idiomes.

Fonts del ministeri d'Educació detallen que 411 milions d'euros dels 1.300 anunciats per Sánchez provenen dels fons europeus, mentre que la resta són fons propis del ministeri. Amb aquests recursos, el govern espanyol també preveu crear 824 centres nous de capacitació digital i més de 1.500 aules de tecnologia aplicada i emprenedoria, un increment del 50% respecte a les que hi ha ara mateix. Sánchez ha dit que els diners se sumen als 6.600 milions d'euros invertits fins ara pel govern espanyol en aquesta àrea. El president espanyol ha fet aquest anunci en un acte del PSOE a Navarra i a les portes de les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.

A l'espera de conèixer el detall del repartiment d'aquests recursos i la lletra petita de la mesura, la Generalitat declina valorar l'anunci de Sánchez. Fonts del departament d'Educació subratllen que, d'entrada, crear places de Formació Professional és una bona notícia i que la potenciació de la formació també en anglès ja s'està fent a Catalunya. Els ensenyaments bilingües existeixen en algunes especialitzacions tècniques industrials, per exemple, per donar més oportunitats d'ocupabilitat als joves tant en empreses internacionals aquí com a l'exterior si volen marxar a treballar a fora.

stats