Educació

El val escolar s'estendrà als alumnes d'ESO, però passarà de 100 euros a 70

És una de les mesures que Aragonès explicarà aquest dimarts al debat de política general

ARA
2 min
La lletra petita del nou val 
de 100 euros per a material escolar

BarcelonaCanvis en el val escolar que fins ara tenien els alumnes de primària: el curs que ve s'estendrà també a tots els alumnes d'ESO d'escoles públiques i concertades, però, per contra, l'import es redueix i passarà de 100 euros a 70 per alumne. Segons ha avançat TV3, aquesta és una de les mesures que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, explicarà demà dimarts al Parlament en el marc del debat de política general.

Aquest curs escolar, la mesura s'ha aplicat només als estudiants de primària, amb cupons per valor de 100 euros. Ara, als 460.000 alumnes de primària de les escoles públiques i concertades que ja se n'estaven beneficiant s'hi sumaran els 330.000 estudiants de secundària. És a dir, que de cara al curs que ve, els alumnes de 1r a 4t d'ESO també rebran el val per comprar material de papereria, llibres de text, calculadores, motxilles o jocs educatius, com ho han fet aquest curs els alumnes de primària. Els vals s'enviaran a uns 790.000 alumnes en total.

L'objectiu és, segons el Govern, universalitzar la mesura: un canvi que implicarà un augment de la despesa de l'any anterior, fins als 55 milions d'euros. D'aquesta manera la Generalitat espera continuar minimitzant l'impacte de la inflació i l'augment dels preus i ajudar les famílies amb les despeses relacionades amb l'escolarització.

Per tal de vehicular aquest cupó, el Govern també ha advertit que continuarà comptant amb la feina que ja fan les Associacions de Famílies d'Alumnes, que en molts casos s'encarreguen de la gestió del material. D'aquesta manera, les famílies podran decidir si gasten el val a les botigues acreditades o bé a través de la seva AFA. El Govern qualifica la mesura de molt positiva, però aquest estiu ha estat polèmica per la tria de materials inclosos en la llista subvencionada.

Més esforços per millorar les escoles bressol

El president Aragonès també té previst explicar demà que la Generalitat intensificarà la feina amb els ajuntaments per poder obrir noves places públiques d'escola bressol. Ara fa dos anys, Aragonès va anunciar la gratuïtat de l'I2.

stats