Societat 23/10/2013

Un càrrec local d'ERC felicita els Mossos per la seva 'bona feina' en el cas del Raval i després demana disculpes

Pep Figueres, secretari d'organització a l'executiva regional del Penedès, ha causat una gran polèmica a Twitter en qualificar de "malparit" l'empresari del Gaixample mort. Esquerra recorda que el partit ha reclamat una investigació sobre l'incident

Ara
2 min
piulada pep figueres

BarcelonaCatalunya s'ha llevat aquest dimecres amb les impactants imatges d'un grup de mossos colpejant un home en un carrer del Raval. Els vídeos enregistrats pels veïns del carrer de l'Aurora de Barcelona, difosos per 'El País', han causat un enorme enrenou a les xarxes socials. Enmig d'aquest debat, una piulada ha encès encara més els ànims. L'ha fet Pep Figueres, secretari d'organització a l'executiva regional d'Esquerra Republicana al Penedès, i s'hi podia llegir, textualment: "Que algú expliqui com es deté un malparit que es resisteix, sense utilitzar un mínim de violència. Bona feina".

Figueres responia amb el seu tuit a una piulada anterior del canal 3/24 on es llegia: "Dos vídeos mostren la contundència dels Mossos amb l'empresari del Gaixample mort". El seu comentari, en què qualifica el detingut de "malparit", l'actitud dels Mossos de "mínima violència", i felicita la policia per la seva feina en un incident que ha acabat als jutjats i que serà investigat per Interior, ha causat un gran malestar a Twitter. Davant de les reaccions, Figueres ha assegurat que no havia mencionat l'empresari mort i ha puntualitzat que és partidari que l'incident sigui investigat i que el que li molesta és "que és qüestioni la nostra policia".

Figueres ha demanat disculpes "al meu partit i a la ciutadania" per una piulada que ha qualificat de "malentès". El dirigent d'Esquerra ha afirmat que havia escrit la piulada "irreflexivament" i ha demanat disculpes per haver "ferit sense voler" els sentiments de la gent. Amb tot, el seu comentari ha provocat una allau de crítiques a Twitter. Pep Brunet ha demanat, en una piulada al compte d'Esquerra, "què penseu fer?". Des del partit s'ha evitat dir si es prendran mesures contra Figueres, i s'han limitat a recordar la postura oficial dels republicans, que ja el passat dia 10 va reclamar a Interior l'obertura d'una investigació per aclarir les causes de la mort de l'empresari.

stats